Sa dolaskom toplih meseci počinjemo da brinemo o kilogramima nagomilanim preko zime. Postoji brz način da ih se rešite, ali je potrebna želja i malo strpljenja. Predstavljamo vam veoma ukusnu zelenu supu koja će vam pomoći da izgubite do tri kilograma za samo pet dana.
Govorimo o supi od spanaća, koja nije samo zdrava, već i veoma ukusna. Proleće je upravo sezona u kojoj se u potpunosti mogu iskoristiti kvaliteti neverovatnog lisnatog povrća, koje je bogato proteinima i ugljenim hidratima. Sadrži veliku količinu vitamina C, A, B1, B2, B6, PP, folne kiseline i minerala - gvožđe, natrijum, kalijum, fosfor, jod i druge. 100 grama spanaća sadrži samo 25 kalorija, što ga čini jednim od omiljenih proizvoda za zdravu ishranu i dijetu za mršavljenje.
Neophodni proizvodi za pripremu supe od spanaća su kilogram spanaća, jedan crni luk, jedna glavica celera, četiri korena peršuna, dve šargarepe, jedna čaša svežeg mleka, dve kašike brašna, jedna veza peršuna (za posipanje gotove supe), masnoća po želji (npr. ulje ili maslinovo ulje).
Prvi korak je čišćenje i pranje spanaća. Skuvajte ga u slanoj vodi, procedite i izgnječite. U drugoj posudi skuvajte povrće isečeno na kockice – luk, celer, šargarepu i peršun (samo korenje). Kada se skuvaju, procedite ih - za supu će vam trebati bujon od povrća.
Na zagrejanom ulju pržite brašno nekoliko minuta dok ne porumeni. Pazite da ne pregori. Dodajte spanać, pa sipajte sveže mleko. U dobijeni pire dodajte bujon od povrća i kuvajte deset minuta. Kada je supa gotova, sitno iseckajte peršun i pospite supu.
Ukusna i dijetalna supa je spremna. Jedite je za ručak i večeru, uzimajući 300 mililitara po obroku. Supa se može jesti i hladna, ali se preporučuje da se konzumira malo zagrejana, ali ne vruća. Za doručak pojedite šaku badema - oko 20 oraha. Ne zaboravite da pijete puno vode. Dnevni unos tečnosti koja daje život treba da bude oko dva litra.
Nakon završetka dijete, hranjenje treba obavljati postepeno. Prvih nekoliko dana nemojte jesti prženu hranu, izbegavajte masnu hranu. Količina unesene hrane se takođe treba postepeno povećavati.
Komentari