Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Najprikladnija hrana pre treninga

Najprikladnija hrana pre treninga

Ishrana pre treninga

Neosporno je da je trening izuzetno važan za održavanje tonusa i zdravlja. Ako želimo da imamo vidljiv efekat, međutim, od velike je važnosti i ishrana. Ovo se posebno odnosi na hranu koju konzumiramo pre treninga. Ali šta bi zaista trebalo da jedete pre nego što krenete u teretanu ili pre večernjeg treninga? Pogledajte ispod najbolju hranu pre treninga!

Pre trčanja

Ceđeni sok sa cveklom

Ovde treba obratiti pažnju na hranu koja odgovara vašem stomaku. Neke manirnice izazivaju žgaravicu koja ometa kvalitetan trening. Takođe je važno uzeti u obzir kilometre koje planirate da pretrčite. Ako planirate da trčite duže od 45 minuta, trebalo bi da unesete oko 200 kalorija i 30 grama ugljenih hidrata. Pogodne opcije: banana sa kašikom putera od kikirikija; pola posude ovsenih pahuljica sa mlekom i šolju bobica; Freš sa cveklom i voćem po izboru i 25 grama sirovih orašastih plodova. Pogodna opcija je i musli sa pola od 250 grama kiselog mleka. Suvo voće je jedna od najboljih namirnica pre treninga, ali budite oprezni – pre trčanja nemojte jesti više od 50 grama, jer je to visokokalorična hrana i sadrži mnogo ugljenih hidrata.

Pre treninga snage

Ovde je obavezno uključiti hranu bogatu proteinima, a ugljeni hidrati treba da variraju između 15-30 grama. Pogodne opcije - 250 grama punomasnog kiselog mleka sa kašikom meda; sir sa malinama; 2 kuvana jaja i hleb od integralnog brašna; voće sa puterom od kikirikija i sirom.

Pre joge

Ovde morate biti posebno oprezni, jer će vas zbog specifičnosti joge preteška hrana učiniti tromima i smanjiti gipkost, a postoji mogućnost da ćete ozbiljno iritirati stomak, izazvati nadimanje i gasove. Fokusirajte se na laganu i lako svarljivu hranu - šoljicu smutija, na primer čia puding. Pre joge su veoma pogodne i krem supe, kao i grickalice od integralnog brašna sa orašastim plodovima i suvim voćem. Ni u kom slučaju ne jedite 2 sata pre joge.

Pre plivanja

Kikiriki puter

Ovo je aktivnost koja troši mnogo energije i opterećuje celo telo. Zbog toga su 200 kalorija i brzi ugljeni hidrati najbolja hrana pre treninga. Uzmite ih oko 2 sata pre treninga. Urme sa puterom od kikirikija; tahini i krekeri od jagoda; sendvič sa džemom i puterom od kikirikija; pirinač sa suvim grožđem i tahinijem - sve ove opcije su pogodne i korisne. Uključite ih u svoje ishrana pre treninga i nećete pogrešiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest