Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta za kalorijski deficit

Dijeta za kalorijski deficit

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
161144
Dijeta za kalorijski deficit

Kalorijski deficit (Nedostatak kalorija) je najefikasniji metod za brzo i lako mršavljenje. Obično se ovaj režim sastoji od unosa manjeg broja kalorija nego što ih telo potroši svakodnevnom fizičkom aktivnošću. Unos kalorija je individualan za svaku osobu prema pokazateljima kao što su visina, težina i što je najvažnije - željeni cilj. To može biti održavanje, gubitak ili dobijanje na težini. Ako je željeni rezultat gubitak težine, onda se kalorijski unos definiše kao kalorijski deficit.

Da bi se postigao takav deficit, nije potrebno pridržavati se strogih dijeta ili povećati fizičku aktivnost. Cilj je konzumiranje namirnica koje su ispod utvrđenog dnevnog kalorijskog unosa. Međutim, ako jedete nezdravu hranu i još uvek postižete kalorijski deficit, rizikujete da izgubite težinu, ali i dalje održavate svoje telo opuštenim. Zbog toga je kalorijski deficit preporučljivo postići uz pomoć zdrave ishrane. Evo jednog takvog primera:

Najvažniji uslov u kreiranju zdrave ishrane je izgradnja navike. Kako se prilagođavate novoj ishrani, možete promeniti proizvode ili uključiti različite recepte kako biste diverzifikovali svoju ishranu.

Za dijetetski doručak možete pripremiti činiju kiselog mleka, muslija, meda i voća po vašem izboru. Druga ideja je započeti dan sa 1-2 komada voća. Obrok možete kombinovati sa šoljicom čaja ili kafe, ali se ne preporučuje da ih previše zaslađujete.

Za dijetalni ručak prikladno je jesti zelenu salatu sa kuvanim jajima ili supu od povrća sa prepečenom kriškom hleba.

Za popodnevnu užinu možete računati na jedan komad voća ili da napravite smuti.

Kalorijski deficit

Večernji meni može uključivati ribu ili pileći file na žaru sa salatom. Još jedna ideja za laganiju večeru je samo zelena salata sa nekoliko kuvanih jaja.

Tokom dijete sa nedostatkom kalorija, izuzetno je važno da pijete puno tečnosti, a tačnu količinu možete izračunati na osnovu svoje telesne težine. Obično je potrebno da pijete oko 2-3 litra vode dnevno. Pored toga, preporučljivo je obavljati fizičku aktivnost koja će vam pomoći da postignete efikasnije rezultate.

Pogledajte više dijetalnih recepata i namirnice sa negativnim kalorijama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest