Piknogenol

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190211
Pinkogenol

Piknogenol je prirodna supstanca, koja je otkrivena u 16. veku. Prve podatke o ovoj materiji i njenom dejstvu su svetu predstavili mornari kapetana Kartijea.

Oni su imali skorbut, a dugo plivanje je moglo biti uzrok sigurne smrti. Kako ih je posavetovao jedan lekar, oni su koristili kore tamošnjih drveća i na taj način se izlečili.

Piknogenol je proizvod koji se dobija iz kore evropskog priobalno bora, koji raste u jugozapadnim delovima Francuske. Ekstrakt Pinus Maritima - e sadrži kompleks bioloških supstanci, koje pripadaju grupi bioflavonoida.

Sastav piknogenola

Hemijski sastav piknogenola je veoma dobro ispitan. On sadrži 85% proantocianida, 5% vode i 10% organskih kiselina - galna, ferulinska, kofeinska. Piknogenol podrazumeva preko 40 korisnih sastojaka, pa je zbog toga i veoma koristan za zdravlje.

Koristi od piknogenola

Efekti piknogenola su već dokazani i utvrđeni su višedecenijskim kliničkim ispitivanjima. Ekstrakt kore bora ima blagotvorno dejstvo u lečenju preko 50 oboljenja, koja su povezana sa štetnim efektima slobodnih radikala, a u isto vreme ima i preventivno dejstvo protiv njih.

Prem anekim podacima, piknogenol je kao antioksidant 50 puta jači od vitamina E i 20 puta jači od vitamina C. Američki lekari su dokazali da su antioksidantna svojstva piknogenola glavni uzrok za poboljšanje sastava semene tečnosti kod smanjene fertilnosti.

Piknogenol štiti od kardioaskularne degeneracije; jačavene i arterije; obnavlja i sprečava propustljivost kapilara; poboljšava energiju u ćelijama i cirkulaciju.

Pinkogenol

Piknogenol je nekoliko puta jači od tradicionalnih lekova za sprečavanje stvaranja naslaga na zidove kapilara, koje u naprednim fazama postaju glavni uzrok oboljenja srca, koja, sa s voje strane, mogu izazvati infarkt.

Dragocen ekstrakt bora povećava odmbambenu snagu organizma; ublažava simptme artrtisa; blagotvorno utiče na vid i pamćenje; usporava procese starenja ćelija i poboljšava elastičnost kože; smanjuje mogućnost da se pojave alergije.

Piknogenol ima jaka antikancerogena svojstva; znatno smanjuje stres kao posledice svakodnevne opterećenosti i obezbeđuje psihički mir.

Ekstrakt od kore bora je veoma koristan za osobe koje su izložene svakodnevnom psihičkom i fizičkom radu, za pasivne i aktivne pušače; za osobe koje imaju povećan rizik od pojave kardiovaskularnih i degenerativnih oboljenja; za prevenciju i profilaktiku proširenih vena.

Ustanovljeno je da pinkogenol povećava izdržljivost muškaraca i žena za više od 20%, i ima blagotvoran uticaj na kardiovaskularni sistem.

Naučnici iz Japana su dokazali koristi od unosa piknogenola kada su u pitanju ginekološki problemi kao što su histerktomija, komplikacije tokom porođaja, jaki menstrualni bolovi.

Naučnici sa kalifornijskog univerziteta su dokazali da ekstrakt bora blokira proizvodnju azotdioksida - jednog od najvećih radikala, koji se proizvodi u plućima.

Unos piknogenola

Piknogenol se može unositi kao dodatak ishrani, koji se može kupiti u prodavnici zdrave hrane i apoteci.

Piknogenol najbolje deluje kada se unosi u kombinaciji sa drugim antioksidansima i mineralima. Odlično se slaže sa vitaminom A, C i E; sa mineralim akao što su selen, cink i mangan.

Štetnost piknogenola

Dugogodišnji eskperimenti su dokazali koliko je piknogenol čist i bezopasan. Smatra se da nije toksičan, da nije mugaten ili kancerogen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Popularni članci danas

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji