Riblje Ulje
Suplementi

Riblje Ulje

Riblje ulje je jedan od najpopularnijih dodataka ishrani. Riblje ulje se preporučuje u profilaksi i lečenju dijabetesa. Riblje ulje smanjuje simptome osteoartritisa.

1

Dodaci u ishrani

Dodaci u ishrani sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Najpoznatiji dodaci u ishrani i njohova promena. Sve o dodacima u ishrani.
Dodaci u ishrani - TransmastiSuplementi

Transmasti

03.01.2018

Transmasti su opasan deo većina namirnica u trgovačkoj mreži. Transmasti dokazano dovode do gojaznosti i kardiovaskularnih problema. Namirnice sa transmastima.

Dodaci u ishrani - Tongkat AliSuplementi

Tongkat Ali

03.01.2018

Tongkat Ali je biljka koja raste na ostrvima i jugoistočnim obalama Indijskog okeana. NTongkat Ali ima potvrđeno tonizirajuće delovanje. Štetnost Tongkat Alija.

Dodaci u ishrani - GlukozaminSuplementi

Glukozamin

02.01.2018

Glukozamin je kompleks šećera i aminokiselina, koji učestvuju u direktnoj sintezi materija, poznatih kao glukozaminoglikani. Glukozamin ima izraženo alergijsko dejstvo. Najviša koncentracija glukozamina je u nekim morskim plodovima.

Dodaci u ishrani - Natrijum NitritSuplementi

Natrijum Nitrit

02.01.2018

Natrijum nitrit se koristi da bi se sprečilo kvarenje mesa i ribe. Natrijum nitrit sprečava rast Clostridium botulinum. Natrijum nitrit ima kancerogeni efekat.

Dodaci u ishrani - Ruzmarinska KiselinaSuplementi

Ruzmarinska Kiselina

26.12.2017

Ruzmarinska kiselina je važan polifenol, koji se nalazi u biljkama kao što su origano i ruzmarin. Ruzmarinska kiselina se koristi kao začin za razne namirnice, napitke, a takođe se koristi i u kozmetičkoj industriji. Koristi od ruzmarinske kiseline. Ruzm

Dodaci u ishrani - EkdisteronSuplementi

Ekdisteron

25.12.2017

Ekdisteron je prirodni biljni proizvod, koji se dobija od listova i korenja biljke leuzeje. Ekdisteron se nalazi u prirodi u obliku suplemenata za sportiste. Koristi od ekdisterona.

Dodaci u ishrani - AntocianiniSuplementi

Antocianini

22.12.2017

Antocianini su najveća grupa vodorastvorljivih pigmenata. Antocianina ima u šumskom voću, aroniji, Crvenoj pomorandži. Antocianini štite organizam od brojnih ozbiljnih oboljenja, među kojima je i rak.

Dodaci u ishrani - MumijoSuplementi

Mumijo

19.12.2017

Mumijo je lepljiva i gusta materija, slična katranu, a boja joj može varirati od bele do tamnobraon. Mumujo sadrži veliki broj korisnih materija, minerala i vitamina. Mumijo leči brojna oboljenja.

Dodaci u ishrani - DekstrozaSuplementi

Dekstroza

18.12.2017

Dekstroza /dextrose/ je monosaharid ili prost šećer, kojeg organizam brzo usvaja. Drugačiji naziv mu je D - glukoza. Dekstroza je važan izvor energije u organizmu.

Dodaci u ishrani - Pivski KvasacSuplementi

Pivski Kvasac

16.12.2017

Kvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane. Pivski kvasac predstavlja dodatak, koji ima više zajedničkih komponenti sa pivom nego sa običnim kvascem. To je zbog činjenice da se

Dodaci u ishrani - Arahidonska KiselinaSuplementi

Arahidonska Kiselina

15.12.2017

Arahidonska kiselina /Arachidonic acid/ je polinezasićena masna kiselina, koja se nalazi u fosfolipidima. Ona pripada grupi materija, koje predstavljaju prirodni deo ćelijske membrane i u velikim količinama se nalaze u mišićnom i moždanom tkivu, kao i tki