bonapeti.rs»Članci»Suplementi
Suplementi

Suplementi

Dodaci u ishrani sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Najpoznatiji dodaci u ishrani i njohova promena. Sve o dodacima u ishrani.
Riblje UljeSuplementiRiblje Ulje
04. januar
Rosi Stoyanova
TransmastiSuplementiTransmasti
03. januar
Rosi Stoyanova
Tongkat AliSuplementiTongkat Ali
03. januar
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GlukozaminGlukozamin
02. januar
Rosi Stoyanova
Glukozamin je kompleks šećera i aminokiselina, koji učestvuju u direktnoj sintezi materija, poznatih kao glukozaminoglikani. Glukozamin ima izraženo alergijsko dejstvo. Najviša koncentracija glukozamina je u nekim morskim plodovima.
Natrijum NitritNatrijum Nitrit
02. januar
Rosi Stoyanova
Natrijum nitrit se koristi da bi se sprečilo kvarenje mesa i ribe. Natrijum nitrit sprečava rast Clostridium botulinum. Natrijum nitrit ima kancerogeni efekat.
Ruzmarinska KiselinaRuzmarinska KiselinaRuzmarinska kiselina je važan polifenol, koji se nalazi u biljkama kao što su origano i ruzmarin. Ruzmarinska kiselina se koristi kao začin za razne namirnice, napitke, a takođe se koristi i u kozmetičkoj industriji. Koristi od ruzmarinske kiseline. Ruzm
EkdisteronEkdisteronEkdisteron je prirodni biljni proizvod, koji se dobija od listova i korenja biljke leuzeje. Ekdisteron se nalazi u prirodi u obliku suplemenata za sportiste. Koristi od ekdisterona.
AntocianiniAntocianiniAntocianini su najveća grupa vodorastvorljivih pigmenata. Antocianina ima u šumskom voću, aroniji, Crvenoj pomorandži. Antocianini štite organizam od brojnih ozbiljnih oboljenja, među kojima je i rak.
MumijoMumijoMumijo je lepljiva i gusta materija, slična katranu, a boja joj može varirati od bele do tamnobraon. Mumujo sadrži veliki broj korisnih materija, minerala i vitamina. Mumijo leči brojna oboljenja.
DekstrozaDekstrozaDekstroza /dextrose/ je monosaharid ili prost šećer, kojeg organizam brzo usvaja. Drugačiji naziv mu je D - glukoza. Dekstroza je važan izvor energije u organizmu.
Pivski KvasacPivski KvasacKvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane. Pivski kvasac predstavlja dodatak, koji ima više zajedničkih komponenti sa pivom nego sa običnim kvascem. To je zbog činjenice da se
Arahidonska KiselinaArahidonska KiselinaArahidonska kiselina /Arachidonic acid/ je polinezasićena masna kiselina, koja se nalazi u fosfolipidima. Ona pripada grupi materija, koje predstavljaju prirodni deo ćelijske membrane i u velikim količinama se nalaze u mišićnom i moždanom tkivu, kao i tki
PiknogenolPiknogenolPiknogenol je proizvod koji se dobija iz kore evropskog priobalno bora, koji raste u jugozapadnim delovima Francuske. Pinkogenol je moćan antioksidans. Koristi od pinkogenola.