bonapeti.rs»Članci»Suplementi
Suplementi

Suplementi

Dodaci u ishrani sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Najpoznatiji dodaci u ishrani i njohova promena. Sve o dodacima u ishrani.
Riblje UljeSuplementiRiblje Ulje
04. januar
Tanja Radmanovac
TransmastiSuplementiTransmasti
03. januar
Tanja Radmanovac
Tongkat AliSuplementiTongkat Ali
03. januar
Tanja Radmanovac
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GlukozaminGlukozaminGlukozamin je kompleks šećera i aminokiselina, koji učestvuju u direktnoj sintezi materija, poznatih kao glukozaminoglikani. Glukozamin ima izraženo alergijsko dejstvo. Najviša koncentracija glukozamina je u nekim morskim plodovima.
Natrijum NitritNatrijum NitritNatrijum nitrit se koristi da bi se sprečilo kvarenje mesa i ribe. Natrijum nitrit sprečava rast Clostridium botulinum. Natrijum nitrit ima kancerogeni efekat.
Ruzmarinska KiselinaRuzmarinska KiselinaRuzmarinska kiselina je važan polifenol, koji se nalazi u biljkama kao što su origano i ruzmarin. Ruzmarinska kiselina se koristi kao začin za razne namirnice, napitke, a takođe se koristi i u kozmetičkoj industriji. Koristi od ruzmarinske kiseline. Ruzm
EkdisteronEkdisteronEkdisteron je prirodni biljni proizvod, koji se dobija od listova i korenja biljke leuzeje. Ekdisteron se nalazi u prirodi u obliku suplemenata za sportiste. Koristi od ekdisterona.
AntocianiniAntocianiniAntocianini su najveća grupa vodorastvorljivih pigmenata. Antocianina ima u šumskom voću, aroniji, Crvenoj pomorandži. Antocianini štite organizam od brojnih ozbiljnih oboljenja, među kojima je i rak.
MumijoMumijoMumijo je lepljiva i gusta materija, slična katranu, a boja joj može varirati od bele do tamnobraon. Mumujo sadrži veliki broj korisnih materija, minerala i vitamina. Mumijo leči brojna oboljenja.
DekstrozaDekstrozaDekstroza /dextrose/ je monosaharid ili prost šećer, kojeg organizam brzo usvaja. Drugačiji naziv mu je D - glukoza. Dekstroza je važan izvor energije u organizmu.
Pivski KvasacPivski KvasacKvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane. Pivski kvasac predstavlja dodatak, koji ima više zajedničkih komponenti sa pivom nego sa običnim kvascem. To je zbog činjenice da se
Arahidonska KiselinaArahidonska KiselinaArahidonska kiselina /Arachidonic acid/ je polinezasićena masna kiselina, koja se nalazi u fosfolipidima. Ona pripada grupi materija, koje predstavljaju prirodni deo ćelijske membrane i u velikim količinama se nalaze u mišićnom i moždanom tkivu, kao i tki
PiknogenolPiknogenolPiknogenol je proizvod koji se dobija iz kore evropskog priobalno bora, koji raste u jugozapadnim delovima Francuske. Pinkogenol je moćan antioksidans. Koristi od pinkogenola.