Bonapeti.rs»Članci»Suplementi
Suplementi

Suplementi

Dodaci u ishrani sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Najpoznatiji dodaci u ishrani i njohova promena. Sve o dodacima u ishrani.
Oksalna KiselinaSuplementiOksalna Kiselina
12. dec.
Iliana Angelova
Riblje UljeSuplementiRiblje Ulje
04. januar
Rosi Stoyanova
TransmastiSuplementiTransmasti
03. januar
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GlukozaminGlukozamin
02. januar
Glukozamin je kompleks šećera i aminokiselina, koji učestvuju u direktnoj sintezi materija, poznatih kao glukozaminoglikani. Glukozamin ima izraženo alergijsko dejstvo. Najviša koncentracija glukozamina je u nekim morskim plodovima.
Natrijum NitritNatrijum Nitrit
02. januar
Natrijum nitrit se koristi da bi se sprečilo kvarenje mesa i ribe. Natrijum nitrit sprečava rast Clostridium botulinum. Natrijum nitrit ima kancerogeni efekat.
Ruzmarinska KiselinaRuzmarinska Kiselina
26. dec.
Ruzmarinska kiselina je važan polifenol, koji se nalazi u biljkama kao što su origano i ruzmarin. Ruzmarinska kiselina se koristi kao začin za razne namirnice, napitke, a takođe se koristi i u kozmetičkoj industriji. Koristi od ruzmarinske kiseline. Ruzm
EkdisteronEkdisteron
25. dec.
Ekdisteron je prirodni biljni proizvod, koji se dobija od listova i korenja biljke leuzeje. Ekdisteron se nalazi u prirodi u obliku suplemenata za sportiste. Koristi od ekdisterona.
AntocianiniAntocianini
22. dec.
Antocianini su najveća grupa vodorastvorljivih pigmenata. Antocianina ima u šumskom voću, aroniji, Crvenoj pomorandži. Antocianini štite organizam od brojnih ozbiljnih oboljenja, među kojima je i rak.
MumijoMumijo
19. dec.
Mumijo je lepljiva i gusta materija, slična katranu, a boja joj može varirati od bele do tamnobraon. Mumujo sadrži veliki broj korisnih materija, minerala i vitamina. Mumijo leči brojna oboljenja.
DekstrozaDekstroza
18. dec.
Dekstroza /dextrose/ je monosaharid ili prost šećer, kojeg organizam brzo usvaja. Drugačiji naziv mu je D - glukoza. Dekstroza je važan izvor energije u organizmu.
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Kvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane. Pivski kvasac predstavlja dodatak, koji ima više zajedničkih komponenti sa pivom nego sa običnim kvascem. To je zbog činjenice da se
Arahidonska KiselinaArahidonska Kiselina
15. dec.
Arahidonska kiselina /Arachidonic acid/ je polinezasićena masna kiselina, koja se nalazi u fosfolipidima. Ona pripada grupi materija, koje predstavljaju prirodni deo ćelijske membrane i u velikim količinama se nalaze u mišićnom i moždanom tkivu, kao i tki
PiknogenolPiknogenol
13. dec.
Piknogenol je proizvod koji se dobija iz kore evropskog priobalno bora, koji raste u jugozapadnim delovima Francuske. Pinkogenol je moćan antioksidans. Koristi od pinkogenola.