Bonapeti.rs»Članci»Suplementi
Suplementi

Suplementi

Dodaci u ishrani sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Najpoznatiji dodaci u ishrani i njohova promena. Sve o dodacima u ishrani.
KapsaicinSuplementiKapsaicin
22. nov.
Kristina Chernikova
Oksalna KiselinaSuplementiOksalna Kiselina
12. dec.
Iliana Angelova
Riblje UljeSuplementiRiblje Ulje
04. januar
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
TransmastiTransmasti
03. januar
Transmasti su opasan deo većina namirnica u trgovačkoj mreži. Transmasti dokazano dovode do gojaznosti i kardiovaskularnih problema. Namirnice sa transmastima.
GlukozaminGlukozamin
02. januar
Glukozamin je kompleks šećera i aminokiselina, koji učestvuju u direktnoj sintezi materija, poznatih kao glukozaminoglikani. Glukozamin ima izraženo alergijsko dejstvo. Najviša koncentracija glukozamina je u nekim morskim plodovima.
Natrijum NitritNatrijum Nitrit
02. januar
Natrijum nitrit se koristi da bi se sprečilo kvarenje mesa i ribe. Natrijum nitrit sprečava rast Clostridium botulinum. Natrijum nitrit ima kancerogeni efekat.
Ruzmarinska KiselinaRuzmarinska Kiselina
26. dec.
Ruzmarinska kiselina je važan polifenol, koji se nalazi u biljkama kao što su origano i ruzmarin. Ruzmarinska kiselina se koristi kao začin za razne namirnice, napitke, a takođe se koristi i u kozmetičkoj industriji. Koristi od ruzmarinske kiseline. Ruzm
EkdisteronEkdisteron
25. dec.
Ekdisteron je prirodni biljni proizvod, koji se dobija od listova i korenja biljke leuzeje. Ekdisteron se nalazi u prirodi u obliku suplemenata za sportiste. Koristi od ekdisterona.
AntocianiniAntocianini
22. dec.
Antocianini su najveća grupa vodorastvorljivih pigmenata. Antocianina ima u šumskom voću, aroniji, Crvenoj pomorandži. Antocianini štite organizam od brojnih ozbiljnih oboljenja, među kojima je i rak.
MumijoMumijo
19. dec.
Mumijo je lepljiva i gusta materija, slična katranu, a boja joj može varirati od bele do tamnobraon. Mumujo sadrži veliki broj korisnih materija, minerala i vitamina. Mumijo leči brojna oboljenja.
DekstrozaDekstroza
18. dec.
Dekstroza /dextrose/ je monosaharid ili prost šećer, kojeg organizam brzo usvaja. Drugačiji naziv mu je D - glukoza. Dekstroza je važan izvor energije u organizmu.
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Kvasac se dugo koristi kako u proizvodnji proizvoda od testa, pravljenju piva, tako je on i deo zdrave i sprotske ishrane. Pivski kvasac predstavlja dodatak, koji ima više zajedničkih komponenti sa pivom nego sa običnim kvascem. To je zbog činjenice da se
Arahidonska KiselinaArahidonska Kiselina
15. dec.
Arahidonska kiselina /Arachidonic acid/ je polinezasićena masna kiselina, koja se nalazi u fosfolipidima. Ona pripada grupi materija, koje predstavljaju prirodni deo ćelijske membrane i u velikim količinama se nalaze u mišićnom i moždanom tkivu, kao i tki