Hlorofil
Vitamini

Hlorofil

Hlorofil se prvi put koristi u medicinske svrhe sredinom prošlog veka. Hlorofil ima dve veoma važne funkcije - poboljšava cirkulaciju krvi i povišava hemoglobin.

1

Vitamini

Informacije o vitaminima, njihovoj primeni, finkciji, i namirnice u kojima se nalaze. Vitamini su neophodni čovekovom organizmu.
Vitamini - KvercetinVitamini

Kvercetin

28.12.2017

Kvercetin pripada velikoj grupi hranljivih materija, koje su poznate pod nazivom bioflavonoidi i koje imaju veoma moćna antioksidantna svojstva. Najbolji izvor kvercetina su jabuke, jagode, trešnje, kajsije, luk.

Vitamini - BiotinVitamini

Biotin

11.12.2017

Biotin je jedan od najpoznatijih vitamina B-kompleksa. OFunkcija, osobine i koristi od biotina. Izvori biotina.

Vitamini - Askorbinska kiselinaVitamini

Askorbinska kiselina

04.10.2017

Askorbinska kiselina, poznata još kao vitamin C i L-askorbinska kiselina je vitamin rastvoriv u vodi. Askorbinska kiselina se u prirodnom obliku može naći u mnogo namirnica, kao što je citrusno voće. Askorbinska kiselina se ne gomila u organizmu.

Vitamini - BioflavonoidiVitamini

Bioflavonoidi

03.10.2017

Bioflavonoidi štite od tromboze, čira, poboljšavaju elastičnost krvnih sudova, što je svojevrsna prevencija od moždanog udara. Bioflavonoidi su veoma važni za zdravlje i imuni sistem.

Vitamini - Nikotinska kiselinaVitamini

Nikotinska kiselina

26.09.2017

Među proizvodima od mesa izvori nikotinske kiseline su džigerica, belo pileće meso, jelenje meso, bubrezi i td. Nikotinska kiselina ili Vitamin B#/niacin se nalazi u ribama i morskim plodovima. Dnevna doza nikotinske kiseline za odrasle je 13-19 mg.

Vitamini - KatehiniVitamini

Katehini

11.09.2017

Katehini predstavljaju prirodne polifenole, koji su 100 puta jači od vitamina C u borbi za neutralisanje slobodnih radikala. Katehini pripadaju grupi flavonoida. Izvori katehina.

Vitamini - CelulozaVitamini

Celuloza

11.09.2017

Celuloza je glavni deo biljne ćelije, pripada grupi vlakana. Celuloza blagotvorno utiče na motornu funkciju creva. Celuloza se nalazi u baštenskim biljkama i mahunarkama.

Vitamini - ProbioticiVitamini

Probiotici

07.09.2017

Probiotici su klasa dobrih bakterija, koje pomažu procese varenja hrane, poboljšavaju i leče unutrašnji balans mikroorganizama. Osnovni simptomi kod nedostatka probiotika u organizmu se manifestuju kao problemi sa varenjem.

Vitamini - Vitamin TVitamini

Vitamin T

02.09.2017

Vitamin T je pretposlednji u azbuci vitamina i o njemu se ne zna mnogo. Glavni poznati izvori vitamina T su jaja, tačnije žumanca, kao i susam.

Vitamini - Vitamin UVitamini

Vitamin U

17.08.2017

Prema naučnicima vitamin U je prilično nepoznat, imajući u vidu njegove brojne koristi u borbi protiv različitih tegoba. Vitamin U se smatra moćnim neprijateljem u borbi protiv čira na želucu.

Vitamini - Beta-kriptoksantinVitamini

Beta-kriptoksantin

14.08.2017

Beta-kriptoksantin pomaže u borbi protiv raka i koristi se kao sredstvo protiv starenja. Beta-kriptoksantin je moćni antioksidans, štiti ćelije torganizma od štete prouzrokovane slobodnim radikalima.