Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli

Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli

Veoma često se dešava da svinjske šnicle budu suve i prepečene. Kako biste sprečili ovu nezgodu u kuhinji, prosto izbegavajte sledeće greške prilikom pripreme svinjskih šnicli.

1. Birajte šnicle bez kostiju, umesto onih bez kostiju

Ako želite da vaše šnicle ne budu suve, onda je važno da počnete da birate prave šnicle. Naravno da niko ne želi da plaća kost, ali u ovom slučaju kost je ono što čini mesto sočnim. Tako da je to prva greška i često se sreće.

2. Birajte tanko isečene šnicle

Prosto rečeno, svinjske šnicle koje su previše tanke mogu lako da zagoru. Ove super tanke šnicle su uvek bez kostiju zato što samaa širina kostiju sprečava sečenje mesa. Ukratko, čak i da više volite bez kostiju, gledajte da ne budu previše tanke.

3. Pripremajte ih hladne

Najbolja varijanta je da ih izvadite iz frižidera oko 30 minuta pre pripreme da bi stajale na sobnoj tempraturi. U protivnom postoji opasnos da spolja zagori, a da unutra ostanu žive.

Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli

4. Nisu dovoljno začinjene

Da ne začinite hladnu uopte ili da je ne začinite dovoljno - je sigurno jedna od najvećih grešaka koje domaćice prave, a svinjsko meso je odličan primer toga. Dodavanje odgovarajuće količine začina je izuzetno važno. Minimalno koristite so i sveže samleven biber. Mariniranje takođe pomaže, posebno ako pripremate kotlete na grilu, pošto će ih marinada sačuvati od isušivanja.

5. Nemojte ostavljati meso da stoji

Ako želite sočne svinjske šnicle, ostavljanje da odstoji nakon pripreme je obavezno. To znači da treba da ostavite vaše svinjske šnicle (i to važi za svako meso) na nekoliko minuta nakon što ih skinete sa roštilja, rerne ili gde god da ste pripremali. Kada pripremate parče mesa, sokovi idu ka centu, daleko od izvora toplote.

Isecite ih odmah i sokovi će se svuda razliti. Ali ostavite nekoliko minuta da odstoji i ponovo će upiti sokove, i time se garantuje da će svaki zalogaj biti sočan. Izbegavajte ove greške prilikom pripreme svinjskih šnicli.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji