bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Saveti kod pečenja u rerni

Saveti kod pečenja u rerni

Saveti kod pečenja u rerni

Jela pripremljena u rerni nisu samo ukusna, nego i mnogo korisna. Za razliku od prženja ili pohovanja, jela pripremljena u rerni sadrže mnogo manje masnoće i mogu se pripremati za ručak i večeru, ali i za doručak.

Pečenje u rerni je osim toga mnogo lako, zato što nije potrebno da stojimo na nogama pored šporeta dok čekamo da jelo bude gotovo. Osim toga na taj način se izbegava i da kuća miriše na jelo. Evo šta je dobro da znate kada želite da pripremite ukusno jelo pečeno u rerni.

Kada pečete u rerni uvek je prethodno ugrejte da dobije potrebnu temepraturu. Izuzetak je kada pravite u đuvečari ili drugim posudama koje treba postepeno da se ugrevaju.

Da se jelo ne bi osušilo pokrivajte poklopcem ili aluminijumskom folijom. Da bi se zapeklo skinite poklopac pre nego što bude gotovo jelo.

Ako želite da pečete meso, a da ne stavljate poklopac ili aluminijumsku foliju, treba neprestano da ga prelivate sosom u kojem se priprema da se ne bi osušilo.

Ako pravite veliko parče mesa, nemojte ga bušiti viljuškom da proverite da li je gotovo zato što će tako da isteče sok.

Saveti kod pečenja u rerni

Ako pripremate proizvode od testa, kao što su kolač ili milibrot, nemojte previše rano otvarati rernu, zato što neće nadoći.

Nakon što stavite jelo u rernu, možete smanjiti temperaturu. Sve što se priprema na tihoj vatri bude ukusnije.

Ako pripremate kebap na papiru nemojte pojačavati rernu mnogo, zato što papir sa kojim se servira može zagoreti.

U skoro svim slučajevima rešetka u rerni treba da bude stavljena malo ispod redine. Izuzetak kada nešto treba da se zapeče i da sedobije korica, onda se rešetka stavlja gore.

Uveč čistite prepartom rernu da mirisi ne utiču na jelo. Kakav god preparat da koristite, operite dobro vodom rernu.

Ako vam je rerna sa ventilatorom, uvek smanjujte sa 20 stepeni rernu kada je koristitie.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji