Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Takođe pročitajte koji su pravi začini za jagnjetinu i kako da napravite ukusnu jagnjetinu sa pirinčem....
30. april
Zbog čega pileća supa leči?Takođe je predivan izvor mnogih korisnih vitamina i minerala koji takođe pomažu u regulisanju varenja.
Para same supe je takođe vrlo korisna ako smo prehlađeni, čime znatno ublažavamo prehladu i začepljenost nosa....
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
14. jul
Zbog čega je luk koristan?Svež, sotiran, karamelizovan ili kuvan, luk je neizostavan deo mnogih jela, dajući im svoj šarm....
06. okt.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Deluje kao katalizator u mnogim enzimskim reakcijama.
Bez njega nije moguć metabolizam ugljenih hidrata, proteina i masti. Stabilizuje trombocite i sprečava razvoj tromboze....
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Orasi u taratoru snabdevaju telo zdravim mastima, vitaminima, mineralima, vlaknima i mnogim drugim hranljivim materijama....
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?Spelta sadrži i fosfor, kalijum i magnezijum, kao i mnoge druge minerale: kalcijum, natrijum, gvožđe, mangan, bakar, selen i cink....
14. jul
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Informacije o koristima pečenih jabuka nisu tajna, ali mnogi zanemaruju te informacije, lišavajući se sigurnog izvora vrednih materija....
23. nov.
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Hrana je najlakši i najpristupačniji način da organizmu date pravu količinu vrednih mikronutrijenata. Voće i povrće, posebno zeleno, su dobar izvor magnezijuma....
09. maj
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Uključen u pravoj dozi, aspirin ne dozvoljava da samo povrće omekša i postane kaša. Deluje kao prirodni konzervans bez štete po organizam. Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
08. januar
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životSastavni su deo mnogih domaće izrađenih maski. Uz njihovu pomoć možete se osloboditi celulita, smršati ili smanjiti obim struka....
24. nov.
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku....
27. okt.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama....
10. avgust
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvena paprika sadrži mnogo šećera, proteina, vitamina, eteričnih i masnih ulja....
29. maj
Frape sa kockicama ledaU kafu i šećer dodajte malo vode i mutite mikserom za frape.
Kad dobijete penu sipajte sveže mleko do vrha čaše.
Stavite nekoliko kockica leda....
25. jun
1
Zbog čega su nam potrebni cink i selen?Posle mnogo godina istraživanja i naučnih studija, naučnici su otkrili da nedostatak selena izaziva ozbiljan nedostatak u imunološkom sistemu tela – ćelije postaju bespomoćne pred virusima koji ih napadaju....
28. okt.
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 3-4 sata....
07. okt.
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Tahini od susama trebalo bi da bude češće prisutan na našem jelovniku zbog mnogih korisnih svojstava koja ima. Narodna medicina ga preporučuje ženama sa prevremenom i obilnom menstruacijom, kao i u menopauzi....
07. okt.
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaMikro elementi u ribizli
Mali crni plod sadrži mnogo mikro elemenata. Među njima, kalijuma je 2 puta više nego u bananama. Takođe sadrži magnezijum, kalcijum, fosfor, mangan, gvožđe, bakar, cink i jod....
25. jun
Zbog čega, kada spremam krem karamel, pušta mnogo vode?Ali, u stvarnosti, postizanje ovog rezultata nije sasvim lak zadatak i mnogo domaćica se susreće sa problemima prilikom pripreme krem karamela....
08. januar
Zbog čega se u frižideru sakuplja voda?Kondenzat teče niz zadnji deo frižidera i sakuplja se u otvor koji se nalazi na zadnjoj strani frižidera, odakle se voda zatim usmerava kroz otvor za odvod u posudu koja se nalazi blizu kompresora....
08. april
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Detoksikacija je prava nagrada za telo i um, koja nam pomaže da se osećamo lakše, energičnije i zadovoljnije životom i sobom. Poželjno je praviti ove dane rasterećenja što je češće moguće....
14. april