Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
Takođe pročitajte koji su pravi začini za jagnjetinu i kako da napravite ukusnu jagnjetinu sa pirinčem....
Zbog čega frižider zamrzava?Zbog čega frižider zamrzava?
08. april
Takođe pogledajte: Zašto frižider pravi led...
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Takođe je predivan izvor mnogih korisnih vitamina i minerala koji takođe pomažu u regulisanju varenja. Para same supe je takođe vrlo korisna ako smo prehlađeni, čime znatno ublažavamo prehladu i začepljenost nosa....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svež, sotiran, karamelizovan ili kuvan, luk je neizostavan deo mnogih jela, dajući im svoj šarm....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Mora da ste gledali kako kuvari prave čips od kelja....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Deluje kao katalizator u mnogim enzimskim reakcijama. Bez njega nije moguć metabolizam ugljenih hidrata, proteina i masti. Stabilizuje trombocite i sprečava razvoj tromboze....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Orasi u taratoru snabdevaju telo zdravim mastima, vitaminima, mineralima, vlaknima i mnogim drugim hranljivim materijama....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Spelta sadrži i fosfor, kalijum i magnezijum, kao i mnoge druge minerale: kalcijum, natrijum, gvožđe, mangan, bakar, selen i cink....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Informacije o koristima pečenih jabuka nisu tajna, ali mnogi zanemaruju te informacije, lišavajući se sigurnog izvora vrednih materija....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Hrana je najlakši i najpristupačniji način da organizmu date pravu količinu vrednih mikronutrijenata. Voće i povrće, posebno zeleno, su dobar izvor magnezijuma....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Uključen u pravoj dozi, aspirin ne dozvoljava da samo povrće omekša i postane kaša. Deluje kao prirodni konzervans bez štete po organizam. Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju život
24. nov.
Sastavni su deo mnogih domaće izrađenih maski. Uz njihovu pomoć možete se osloboditi celulita, smršati ili smanjiti obim struka....
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?
27. okt.
Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama....
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?
29. maj
Crvena paprika sadrži mnogo šećera, proteina, vitamina, eteričnih i masnih ulja....
Frape sa kockicama ledaFrape sa kockicama leda
25. jun
1
U kafu i šećer dodajte malo vode i mutite mikserom za frape. Kad dobijete penu sipajte sveže mleko do vrha čaše. Stavite nekoliko kockica leda....
Kada i zbog čega se isključuje frižider?Kada i zbog čega se isključuje frižider?
04. jun
Zato obično uključuje i isključuje frižider....
Zbog čega su nam potrebni cink i selen?Zbog čega su nam potrebni cink i selen?
28. okt.
Posle mnogo godina istraživanja i naučnih studija, naučnici su otkrili da nedostatak selena izaziva ozbiljan nedostatak u imunološkom sistemu tela – ćelije postaju bespomoćne pred virusima koji ih napadaju....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 3-4 sata....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Tahini od susama trebalo bi da bude češće prisutan na našem jelovniku zbog mnogih korisnih svojstava koja ima. Narodna medicina ga preporučuje ženama sa prevremenom i obilnom menstruacijom, kao i u menopauzi....
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaŠta sadrži ribizla i zbog čega je korisna
25. jun
Mikro elementi u ribizli Mali crni plod sadrži mnogo mikro elemenata. Među njima, kalijuma je 2 puta više nego u bananama. Takođe sadrži magnezijum, kalcijum, fosfor, mangan, gvožđe, bakar, cink i jod....
Zbog čega, kada spremam krem karamel, pušta mnogo vode?Zbog čega, kada spremam krem karamel, pušta mnogo vode?
08. januar
Ali, u stvarnosti, postizanje ovog rezultata nije sasvim lak zadatak i mnogo domaćica se susreće sa problemima prilikom pripreme krem karamela....
Zbog čega se u frižideru sakuplja voda?Zbog čega se u frižideru sakuplja voda?
08. april
Kondenzat teče niz zadnji deo frižidera i sakuplja se u otvor koji se nalazi na zadnjoj strani frižidera, odakle se voda zatim usmerava kroz otvor za odvod u posudu koja se nalazi blizu kompresora....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Detoksikacija je prava nagrada za telo i um, koja nam pomaže da se osećamo lakše, energičnije i zadovoljnije životom i sobom. Poželjno je praviti ove dane rasterećenja što je češće moguće....