Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Više od 100 godina je prošlo od izolacije nepatogenih anaerobnih bakterija - bifidobakterije - iz izmeta beba od strane francuskog lekara Henri Tisie. Međutim, ovi jedinstveni, mikrobni simbionti koji su najprikladniji za...
Zašto su lešnici korisni za zdravlje?Zašto su lešnici korisni za zdravlje?
11. maj
Nije nimalo začuđujuće što su orašasti plodovi jedna od namirnica, koje su najbogatije hranljivim materijama, koje možete dodati vašoj ishrani. U svetu masti i konzervanasa, orašasti plodovi poput lešnika su odlično...
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?
25. avgust
Konzumiranje ribe i ribljih proizvoda nosi mnogo koristi za zdravlje čoveka. Ipak se čini da su tako konzervirani lišeni mnogo korisnih hranljivih materija, što doprinosi šteti od njihoog unosa. Riba tuna je veoma...
Biljni lignani - zašto su toliko korisni?Biljni lignani - zašto su toliko korisni?
18. jun
Verovatno niste čuli za biljne lignane. Razlog je što su njihove koristi za zdravlje postale poznate relativno skoro, a one tek polako dobijaju popularnost. Šta su biljni lignani? Oni prestavljaju vrstu sastojaka u...
Zašto su sušene jabuke toliko korisneZašto su sušene jabuke toliko korisne
17. nov.
Postoje male količine mikroelemenata kao što su selen, bakar i mangan. Poslednje, ali ne najmanje bitno, redovna konzumacija sušenih jabuka smanjuje holeserol....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?
26. okt.
Bambus ima atraktivan spoljašnji izgled Kuhinjske daske i posuđe od bambusa daju svežu, prirodnu notu svakoj kuhinji. Ova posuda bila bi sadršen poklon za svadbe i druge povode. 6....
Zašto su mladi krompirići zdraviji od starihZašto su mladi krompirići zdraviji od starih
02. feb.
Ove hranljive materije uključuju gvožđe, kalijum, magnezijum, fosfor, kalcijum, bakar i cink. Otprilike 50-60% magnezijuma u vašem telu se nalazi u kostima....
Evo zašto su šljive izuzetno zdravo voćeEvo zašto su šljive izuzetno zdravo voće
09. okt.
Eto zašto prekomerna konzumacija šljiva dovodi do stvaranja kamenja u bubrezima ili kamenja u žuči. Šljive sadrže slufid - posebno sušene....
BakardiBakardi
28. sep.
Postoje različite vrste ovog ruma - Bakardi mohito, Bakardi malina, Bakardi jabuka, beli Bakardi, Bakardi oro (zlatni), zeleni Bakardi, crni Bakardi, Bakardi oakheart....
Zašto su želuci žilavi?Zašto su želuci žilavi?
16. mart
Želuci (bubci) su organ koji imaju sve ptice, kao i neki reptili i ribe. Oni prestavljaju vlaknasti mišić koji izvršava funkciju i melje unešenu hranu na mehanički način. Oblik želudaca liči na kesu u kojoj se obrađuje...
Zašto su kruške korisne?Zašto su kruške korisne?
28. sep.
Kruška je jedno od najkorisnijih vrsta voća jer sadrži veliku količinu antioksidanata. Flavonoidi sadržani u kruškama ne samo da podržavaju kardiovaskularni sistem, već imaju i moć da spreče rak. Kruške su jedno...
Zašto su proklijali beli luk i krompir štetniZašto su proklijali beli luk i krompir štetni
07. sep.
Ako je krompir koji čuvate kod kuće priklijao, najbolje da ga izbacite. Proklijao krompir može da izazove oštru reakciju opasnu po zdravlje. Krompir koji se čuva na svetlosti, ne samo da proklija, nego i pozeleni. U njemu...
Namirnice koje sadrže biotin: Zašto su toliko korisne?Namirnice koje sadrže biotin: Zašto su toliko korisne?
17. mart
Biotin je drugi naziv na vitamin B7. Može se sresti i naziv vitamin H. Biotin je rastvorljiv u vodi i proizvode ga bakterije u debelom crevu. Iz razloga što je rastvorljiv u vodi, ovaj vitamin se ne zadržava u telu....
Posude, pogodne za mikrotalasnuPosude, pogodne za mikrotalasnu
20. april
Prozračne staklene posude su veoma zgodne, jer možete pratiti proces kuvanja. Proverite prethodno da posude nemaju metalna vlakna, pukotine ili drške od metala. Keramičke posude ne treba da su porozne....
Ukusne ideje iz vatrostalne posudeUkusne ideje iz vatrostalne posude
08. maj
Ako ste ljubitelji kuvanja u vatrostalnoj posudi pogledajte naša dva predloga za ukusno i brzo pripremljena jela u ovoj posudi. Naš prvi predlog su kotleti napravljeni u vatrostalnoj posudi....
Koje su to alkalne namirnice i zašto ih koristiti u ishrani?Koje su to alkalne namirnice i zašto ih koristiti u ishrani?
18. feb.
U alkalne namirnice spadaju one koje imaju nizak nivo kiselosti. To su sve namirnice koje imaju blagotvoran alkalni efekat na naš organizam. Alkalna hrana je veoma važna za naš organizam jer neutrališe kiseline koje...
Koji preparati su najbolji za čišćenje posuda od bakra?Koji preparati su najbolji za čišćenje posuda od bakra?
29. april
Napravićete veliku grešku ako stavite bakarnu posudu u mašinu za pranje sudova. Obavezno perite bakarno posuđe u toploj vodi u kojoj ima malo deterdženta, a trljajte ih sunđerom, koji nije previše grub....
Kako očistiti emajlirano posuđeKako očistiti emajlirano posuđe
16. april
Da biste očistili posudu, treba da sipate u isprljanu posudu toliku količinu sirćeta koja će pokriti celu zagorelu površinu. Ostvite posudu na 3-4 sata, Za to vreme ostaci hrane lako će se odlepiti sa površine....
Teflonsko posuđe - za i protivTeflonsko posuđe - za i protiv
27. mart
Nakon svega što smo rekli do ovde, možda postavljate sebi pitanje: zašto ne zaustave proizvodnju teflon budući da je toliko štetan. Odgovor je vrlo jednostavan - reč je o parama - 2 milijarde dolara godišnje....
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?
01. dec.
Posuđe dobija izgled koji je imalo kao novo....
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?
02. maj
Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića. U takvim...
Najbolje i najbezbednije posuđe za spremanjeNajbolje i najbezbednije posuđe za spremanje
19. mart
Jedino loše u vezi sa ovim posuđem jeste da brzo upija masnoće, pa se teko pere. Drugi nedostatak savremenog keramičkog posuđa jeste da mu je cena relativno visoka....