Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se alkohol dodaje jelimaU kuhinji se koriste razne vrste alkohola, a najčešće su to vino, pivo, rakija, konjak, rum, liker....
14. jun
Salata za rakiju od crvenih pečenih paprikaPaprike pecite na ringli, poparite i oljuštite.
Poređajte ih na odogovarajući tanjir zajedno sa drškama, pospite obilno peršunom, mirožijom i mentom i prelijte obilno maslinovim uljem i balsamiko sirćetom.
Posolimo....
03. januar
U koja jela se dodaje mirođija?Evo u koja jela se stavlja mirođija:
Supe i čorbe sa mirođijom
U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
14. maj
U koja jela se dodaje husk?Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
05. jul
U koja jela se dodaje kardamom?Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu.
Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
22. nov.
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
18. mart
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečeAko je potrebno, dodajte i vodu.
Viljuškom možete proveriti da li je meso gotovo. Ako viljuška lako prolazi kroz meso i iz mesa izlazi providan sok u malim količinama, to znači da rernu možete isključiti....
26. jul
Bolesti koje se leče rakijomZa tu svrhu u 1/2 litra rakije dodati 10 zgnječenih karanfilića, 10 g rendane medicinske gume, 5 g nišadora i 5 g borovog terpentina. Promešajte i ostavite da odstoji 10 dana na tamnom i hladnom mestu....
16. okt.
Koliko dugo se kuva različito povrćeAko se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Džem od kajsija bez šećeraZatim dodajte pektin u džem od kajsije u tankom mlazu, neprestano mešajući.
Ostavite da se malo zgusne i tek onda počnite da sipate džem od kajsije bez šećera u tegle....
11. jun
Koliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticamaPogledajte galeriju iznad i vidite koliko tačno soli treba dodati u sudžuke i kobasice.
Obična kobasica lukanka
Najčešće se priprema od svinjetine, govedine i slanine....
14. nov.
RakijaRakija se koristi i za pravljenje koktela i likera, a ljubitelji alkohola imaju običaj da rakiju dodaju čaju tokom hladnih meseci....
13. sep.
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno.
Čišćenje frižidera
Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
24. avgust
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust
Apetitka sa maslinovim uljem bez šećeraImate jedinstveno ukusnu zimnicu - apetitku sa maslinovim uljem bez šećera, koje možete jesti kao meze ili da pripremate ukusne gozbe cele zime....
14. nov.
Salata za rakijuStavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte.
Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele....
15. april
Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?Koliki je odnos vode i bulgura kada se on kuva?
Fini i srednji bulgur: odnos 1: 1. Treba vam oko 1 šolje vode na 1 šolju bulgura.
Grub i veoma veliki bulgur: odnos 1: 2....
03. feb.