Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom

Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1511
Tegle sa zimnicom

Različitoj vrsti povrća i voća je potrebno različito vreme kako bi se konzervisalo. Šta je najvažnije u konzerviranju? Potrebno vam je vreme. Iako zvuči sasvim jednostavno, ako želite da spremite dovoljno zimnice, to će vam najverovatnije oduzeti barem jedan dan.

Drugo što treba da uradite pre nego što počnete da konzervišete različite proizvode - pogledajte recept kako biste bili sigurni da ste sve pokupovali i da imate sve što vam je potrebno. Tako štedite vreme ako treba ponovo da idete na pijacu, osim toga, znajući da imate sve što je potrebno, možete mirno da otpočnete operaciju konzerviranja.

Sledeći važan korak, nezavisno od toga šta pravite - turšije, kompote, slatko i dr. treba lepo da operete voće. Znate takođe da treba unapred na pijaci da izaberete lepo i zdravo voće - bez smeđih tačkica ili nekih oštećenja.

Konzerviranje

Kako bi zimnica bila dobra za zimu potrebno je malo majstorluka - iako većina recepata sadrži konkretne proporcije, možete dodati neki drugi ukus, pored onoga što stoji u receptu i da dobijete bolji proizvod od očekivanog.

Kada ste odradili već sve što je potrebno, dolazi red na kuvanje zimnice. Postoji zimnica koja treba da se kuva, a postoji i ona koja ne treba. Osim toga, ne treba da stavljate sve zajedno da se kuva - svako voće ili povrće iziskuje različito vreme za konzerviranje.

Ako stavite sve zajedno rizikujete da neki ostanu nedokuvani, a neki da budu prekuvani. Zajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:

Kompoti

1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta. Isto vreme je potrebno i za kuvanje paprike.

2. Tikvice su povrće koje ne iziskuju mnogo vremena, kako bi omekšale - otprilike 5 minuta. Isto vreme je potrebno za paradajz, jagode i maline.

3. Boraniji i grašku je potrebno oko 60 minuta.

4. Dunjama je potrebno oko pola sata kako bi se dobro skuvale.

5. Šljivama, drenjinama, kruškama i breskvama je potrebno oko 15 minuta.

6. Ako želite da napravite kompot od trešanja, grožđa, višanja ili kajsija - kuvajte teglice oko 10 minuta.

7. Krastavce kuvajte između 5 i 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest