Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?

Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?

Što je manje zrno bulgura, manje vode apsorbuje i na kraju će vam biti potrebno manje vode za manji bulgur. Odnos vode i bulgura određen je veličinom bulgura.

Koliki je odnos vode i bulgura kada se on kuva?

Fini i srednji bulgur: odnos 1: 1. Treba vam oko 1 šolje vode na 1 šolju bulgura.

Grub i veoma veliki bulgur: odnos 1: 2. Ove vrste bulgura moraju duže da se kuvaju i stoga im je potrebno više vode. Za njih možete koristiti 1 šolju bulgura na 2 šolje vode.

Ako se voda potpuno upije pre nego što se bulgur skuva, samo dodajte još malo vode i nastavite da kuvate dok se bulgur potpuno ne skuva. A ako nekako ima viška vode, nakon što je bulgur dovoljno mekan, možete ga ocediti cediljkom.

Pomešajte 1 šolju krupnog ili veoma krupnog bulgura sa 2 šolje vrele vode u šerpi sa poklopcem. Posolite i dodajte maslinovo ulje i prokuvajte.

Nakon što voda proključa, smanjite vatru na slabu i kuvajte pod poklopcem 15 minuta ili dok bulgur ne upije vodu. Vreme za pripremu grubog bulgura je oko 15 minuta. Vreme za pripremu veoma grubog bulgura je oko 20 minuta.

Kada je bulgur potpuno skuvan, sklonite ga sa vatre i ostavite da odstoji još 15 minuta. Poslužite kuvani bulgur kao ukusan prilog.

Kuvani bulgur se može koristiti za ukusne stvari kao što su:

- sarme sa bulgurom;

- bulgur salate;

- ćuftice sa bulgurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni