Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Da napravimo domaći sudžukPogledajte i ove ukusne recepte za domaći sudžuk i/ili kako se čuva sudžuk....
14. feb.
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPrilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice....
10. januar
Domaći sudžuk od svinjske plećkeGotove sudžuke ređamo na štap.
Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
27. dec.
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromOkačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom.
Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
11. sep.
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaMožete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu.
Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
02. sep.
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesaOstavite gotovo mleveno meso da odstoji 12 sati.
Isecite na jednake delove creva i zavežite ih konopcem kad ih napunite.
Gotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše....
29. nov.
Domaći sudžukU zavisnosti od dužine sudžuka koju želite, previjte crevo (tamo gde će biti kraj sudžuka).
Napunjene sudžuke okačite da se suše i nakon 24 sata iz izbušite iglom, tamo gde je ostao vazduh....
17. feb.
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaNišta ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
11. feb.
Kako da sušimo divlju nanu?Divlja nana, poznata još kao bašta i nana, je višegodišnji začin jake i upečatljive arome. Njena upotreba danas je dobro zastupljena. Njome se začinjavaju razna jela kao što su supe, čorbe, janije, različita jela...
05. okt.
Pikantan domaći sudžukPo želji i ako imamo strpljenja, možemo ostaviti još jedan dan da odstoji na hladnom mestu.
Nakon toga punimo creva i ostavljamo da se suši na provetrivom mestu....
07. sep.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Domaći ovčiji sudžukMesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo.
Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
23. sep.
Domaći svinjski sudžukStavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!...
05. dec.
Sudžuk od magarećeg mesaKada se pravi sudžuk od magarećeg mesa on o treba da ima i deo slanine, budući da je samo meso mnogo suvo.
Slanina, koja treba da se stavi u meso dodaje se 300-400 g na kilogram magarećeg....
06. januar
Sudžuk na seoski načinKoncem im zavežite krajeve i okačite da se suše na hladnom i provetrivom mestu.
Valjaju se oklagijom za 1-2 dana. Sudžuk na seoski način treba da je gotov nakon 24 do 48 sati....
10. sep.
Sudžuk od konjskog mesaKrajeve sudžuka vežite jedan za drugi i formirajte prepoznatljivi oblik u obliku potkovice.
Okačite sudžuke da se suše 24 sata. Nakon tog vremena izbušite crevo iglom na nekoliko mesta....
09. mart
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoZamislite kako će se vaša jela začiniti ove zime ako imate sopstvene začine iz bašte kako biste ih dodali u njih. Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu...
25. nov.
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKada ste već upoznati sa tim kako da čuvate domaće sušene kobasice i meze, pogledajte kako da napravite domaću sušenu kobasicu, domaći sudžuk i suvo meso....
07. dec.
Kako da pripremimo domaće grisine?Svi volimo slane grickalice koje možemo da jedemo i ispred televizora, gledajući omiljenu emisiju, ili samo da grickamo različite krekere, grisine.
Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan...
13. jul
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.