Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Pogledajte i ove ukusne recepte za domaći sudžuk i/ili kako se čuva sudžuk....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Prilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice....
Domaći sudžuk od svinjske plećkeDomaći sudžuk od svinjske plećke
27. dec.
Gotove sudžuke ređamo na štap. Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromDomaći sudžuk sa balkanskim čubrom
11. sep.
Okačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom. Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
Pečeni domaći sudžuk na roštiljuPečeni domaći sudžuk na roštilju
09. dec.
Pečeni domaći sudžuk na roštilju je spreman....
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaDomaći sudžuk sa dve vrste mesa
02. sep.
Možete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu. Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesaDomaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesa
29. nov.
Ostavite gotovo mleveno meso da odstoji 12 sati. Isecite na jednake delove creva i zavežite ih konopcem kad ih napunite. Gotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše....
Domaći sudžukDomaći sudžuk
17. feb.
U zavisnosti od dužine sudžuka koju želite, previjte crevo (tamo gde će biti kraj sudžuka). Napunjene sudžuke okačite da se suše i nakon 24 sata iz izbušite iglom, tamo gde je ostao vazduh....
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu Lukanka
11. feb.
Ništa ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Divlja nana, poznata još kao bašta i nana, je višegodišnji začin jake i upečatljive arome. Njena upotreba danas je dobro zastupljena. Njome se začinjavaju razna jela kao što su supe, čorbe, janije, različita jela...
Pikantan domaći sudžukPikantan domaći sudžuk
07. sep.
Po želji i ako imamo strpljenja, možemo ostaviti još jedan dan da odstoji na hladnom mestu. Nakon toga punimo creva i ostavljamo da se suši na provetrivom mestu....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Domaći ovčiji sudžukDomaći ovčiji sudžuk
23. sep.
Mesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo. Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
Domaći svinjski sudžukDomaći svinjski sudžuk
05. dec.
Stavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!...
Sudžuk od magarećeg mesaSudžuk od magarećeg mesa
06. januar
Kada se pravi sudžuk od magarećeg mesa on o treba da ima i deo slanine, budući da je samo meso mnogo suvo. Slanina, koja treba da se stavi u meso dodaje se 300-400 g na kilogram magarećeg....
Sudžuk na seoski načinSudžuk na seoski način
10. sep.
Koncem im zavežite krajeve i okačite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Valjaju se oklagijom za 1-2 dana. Sudžuk na seoski način treba da je gotov nakon 24 do 48 sati....
Sudžuk od konjskog mesaSudžuk od konjskog mesa
09. mart
Krajeve sudžuka vežite jedan za drugi i formirajte prepoznatljivi oblik u obliku potkovice. Okačite sudžuke da se suše 24 sata. Nakon tog vremena izbušite crevo iglom na nekoliko mesta....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Zamislite kako će se vaša jela začiniti ove zime ako imate sopstvene začine iz bašte kako biste ih dodali u njih. Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu...
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Kada ste već upoznati sa tim kako da čuvate domaće sušene kobasice i meze, pogledajte kako da napravite domaću sušenu kobasicu, domaći sudžuk i suvo meso....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Svi volimo slane grickalice koje možemo da jedemo i ispred televizora, gledajući omiljenu emisiju, ili samo da grickamo različite krekere, grisine. Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....