Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sveže mleko sa šafranomDa bi se spremilo mleko sa šafranom, stavljamo sveže mleko da s zagreva na ringli. a pre toga istucamo bademe, šafran i zrnca iz mahuna kardamona u avanu....
04. april
Sveže mleko sa grizomMleko se stavi da provri, dodaje se šećer, da se rastvori u njemu.
Griz se sipa postepeno uz neprestano mešanje. Vri 5-7 minuta.
Sipa se u dezertne posudice. Po želji se posipa cimetom....
16. avgust
Sveže MlekoKada kuvate sveže mleko, kuvajte ga na vodenoj pari ili u posebnoj posudi za kuvanje mleka i vodite računa da temperatura ne pređe 100 stepeni....
04. sep.
Domaće sveže mleko od ovsenih pahuljicaUkusno i zdravo domaće sveže mleko od ovsenih pahuljica bez konzervansa....
15. avgust
1
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineOdvojite mu jednu noć u kiselom svežem mleku ili sirćetnoj vodi. Pre nego što počnete da kuvate, dobro operite vodom.
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno....
15. jun
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Nezaslađeno kokosovo mleko u limenkama često ima manje masti i kalorija od konzerviranog kokosovog mleka....
03. avgust
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaUkoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan:
- Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
03. okt.
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Zbog čega je luk koristan?Svež, sotiran, karamelizovan ili kuvan, luk je neizostavan deo mnogih jela, dajući im svoj šarm....
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko jelo.
Na našim prostorima, kelj dobija sve veću popularnost. To je vrsta kovrdžavog kupusa....
08. sep.
Zbog čega je prženje štetno?Stanje je još gore kada se namirnice prže sa testom oko njih, jer je ova namirnica u stanju da primi čak i više maslaca ili masnoće za kuvanje....
14. jul
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega puca pogača prilikom pečenja?Iako se danas u prodavnicama mogu naći razne vrste hleba, ništa se ne može uporediti sa sveže pečenom i mirisnom pogačom, koja samo što je izašla iz pećnice....
04. dec.
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uTako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas.
Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
17. dec.
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Gotovo su bezopasne za sluzokožu želuca, jer je iritiraju mnogo manje od svežeg voća sa velikom količinom organskih kiselina u sastavu....
23. nov.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Kao što verovatno znate, tarator je za Bugarsku tradicionalna hladna letnja supa od krastavaca, sveže mirođije, belog luka, oraha, kiselog mleka, ulja i vode....
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih, kuvanih i sušenih kobasica. Uglavnom se koristi svinjsko, goveđe ili mešavina oba....
30. april
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?Ponekada se dešava da se prilikom dodavanja zaprške u čorbu zaprška zgrudva ili preseče i to utiče na izgled čorbe, ali i na njen ukus i kvalitet u celini. Zbog čega se dešava da se zaprška zgrudva i preseče?...
10. feb.
Ljute papričice bez kuvanja u tegliPoređajte prethodno oprane paprike u tegle.
U svaku teglu stavite po 4 supene kašike sirćeta, 2 supene kašike šećera, 1 supenu kašiku soli.
Sipajte vodu u tegle i zatvorite poklopcem.
Tegle sa ljutim papričicama...
17. avgust
1
Kako se kuva sveže mleko?Isto tako vam preporučujemo da pre kuvanja u šerpu stavite 1 kašičicu sode bikarbone, koja neće dozvoliti malo starijem mleku da se zgrudva prilikom kuvanja....
22. dec.
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?Kada je ljuska tvrdo skuvanih jaja teško ljušti i kada prilikom ljuštenja otpadne skoro polovina belanca, možete biti sigurni da je jaje veoma sveže....
27. feb.