Bonapeti.rs»Saveti»Zbog čega puca pogača prilikom pečenja?

Zbog čega puca pogača prilikom pečenja?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Zbog čega puca pogača prilikom pečenja?

Mešenje i pečenje pogača je prava umetnost, koja je u prošlosti prenošena sa majke na ćerku, od svekrve na snaju i tako dalje. Iako se danas u prodavnicama mogu naći razne vrste hleba, ništa se ne može uporediti sa sveže pečenom i mirisnom pogačom, koja samo što je izašla iz pećnice.

Ali ponekad se desi da pogača pukne kada se peče, što ni na koji način ne umanjuje njen ukus, ali je veoma iritantno što kvari njen estetski izgled. Čak i najpažljivijoj i iskusnoj domaćici može da se desi da joj pogača naprsne.

U stvari, pucanje pogače se javlja kada testo tokom procesa pečenja nastavlja da raste i ispušta vazduh nakupljen unutar pogače.

Iskusne domaćice su otkrile način kako da se suoče sa ovim neprijatnim problemom i mi ćemo vam otkriti tu tajnu. Da ne bi pogača pukla i kako bi vazduh koji se nakupio u unutrašnjosti nesmetano izašao, na pogači napravite nekoliko proreza oštrim nožem ili je na nekoliko mesta izbušite viljuškom.

Na našem sajtu možete pronaći proverene recepte za pogače. Definitivno morate da probate našu neodoljivu sugestiju zabrzu i vazdušastu pogaču sa sodom ili slatku pogaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni