Bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Finese prilikom kuvanja u air fryer-u

Finese prilikom kuvanja u air fryer-u

Reni NikiforovaReni Nikiforova
Početnik
5
Finese prilikom kuvanja u air fryer-u

Svako ko nije pokušao da kuva u air fryer-u je malo skeptičan. Ovo je nova moderni kuhinjski gadžet koji štedi mnogo vremena domaćicama, kuva zdravije i čistije. Tako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas.

Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu. A najlepše je što je čišćenje beskrajno jednostavno. Ovo je odličan inovativni način da se hranite zdravo.

Lako možete da izvadite korpicu i da vidite da li je vaša hrana gotova, nakon toga je vratite kako bi se dokuvala, ukoliko je potrebno. I još nešto lepo: nije potrebno da uključujete svoju rernu u vrućim letnjim danima. Vreme kuvanja se značajno smanjuje.

Nema potrebe za prethodno pripremom hrane. Možete da stavite sve neophodno u air fryer i da uživate u svom slobodnom vremenu. Kuvanje u ovom urešaju je mnogo zdravije, zato što vašoj hrani gotovo da nije potrebna masnoća da bi bila hrskava i ukusna.

Evo nekoliko ideja ako ipak odlučite da probate da kuvate sa air fryer-om:

Kuvajte ukusno

Kuvanje u air fryer-u

Možete da pripremite odličan sendvič sa najukusnijom slaninom bez ikakve prljavštine. Vreme kuvanja će zavisiti od debljine slanine. Ipak, ako vam se jede hrskava slanina, lako možete da je pripremite samo za 10 minuta na 200 stepeni. Najbolja stvar je što masnoća curi u korpicu uređaja što čišćenje čini mnogo jednostavnijim.

Kuvajte recepte koji se generalno spremanju u rerni

Lako možete da adaptirate recepte za rernu. Samo treba da smanjite temperaturu na kojoj biste obično skuvali hranu u rerni. Na primer ako vaš recept iziskuje da kuvate na 190 stepeni u konvencionalnoj rerni, u air fryer-u kuvanje se odvija na 175 stepeni. A osim toga, vreme pripremanja se smanjuje za 20%.

Naprskajte hranu

Nakon što savladate air fryer možete da pređete na sledeći nivo. Na primer na sredini kuvanja možete da izvadite hranu i da je blago naprskate masnoćom.

Protresite korpicu

Saveti za kuvanje u air fryer-u

Da bi se dobili ukusni hrskavi krompirići, za vreme kuvanja možete da protresete sam uređaj. Tako će sav krompir moći da postane upravo takav kakav ga volite.

Kuvajte ostatke

Zaista nema potrebe da grejete picu u svojoj mikrotalasnoj rerni. Stavite ostatke od pice u uređaj na nekoliko minuta. Ukus i tekstura će biti isto toliko dobro, koliko dok su bili sveži.

Nemojte prepunjavati uređaj

Ovo je možda najvažnija stvar koju treba da znate. Da bi se vaša hrana ravnomerno i svuda skuvala kako bi bila hrskava i ukusna, nemojte prepunjavati uređaj.

Nemojte propuštati da probate i neke od naših ukusnih recepata za kuvanje u air fryuer-u!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest