Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Saveti prilikom kuvanja jagnjetine

Saveti prilikom kuvanja jagnjetine

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
1219
Jagnjetina sa krompirom

Jagnjeće meso je jedno od najzdravijih mesa. Koristi se od skoro svih koji vole ukusnu i korisnu hranu. Osim toga jagnjetina ima mnogo varijanti kuvanja, koje možete servirati i vašim bližnjima.

Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i da pratite nekoliko trikova, da biste mogli da servirajte savršeno skuvano jagnjeće meso.

Naravno, na prvom mestu je izbor mesa. To je prvi i najvažniji kora. Obratite pažnju da meso treba da bude roze boje, a po kostima se vidi još crvenkasta krv. Drugi način da poznate sveže meso, je tako što ćete ga pritisnuti prstom - ako se pojavi udubljenje, koje se brzo vrati, govorimo o svežem mesu.

Lepa jagnjetina treba da bude od mlade životinje. Da biste bili sigurni da je meso koje vam se nudi od mlade životinje, mogledajte masnoću - kupujte samo kada je bela i fleksibilna. Ako je žućkasta, bolje odaberite drugo meso.

Ako ste zahtevniji i plašite se tipičnog mirisa jagnjetine, onda će biti potrebno da je potopite. Odvojite mu jednu noć u kiselom svežem mleku ili sirćetnoj vodi. Pre nego što počnete da kuvate, dobro operite vodom.

Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.

Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini. Peršun, nana, mirođija, majčina dušica, kao i klasičan mladi luk i beli luk. Kad odaberte, nećete pogrešiti. Nemojte preterivati sa začinima, ostavite ukus mesa da dominira.

Uzmite oštar i tanak nož i uz njegovu pomoć napravite proreze po mesu. U njih stavite kockice maslaca i odabrane začine - definitivno ćete dobiti ovacije u huhinji. Ova metoda je poznata kao špikovanje i kod jagnjetine čini čuda, a garancija je za ukusan rezultat.

Da bi se dobro isekla jagnjetina svuda i da ostane sočna i apetitna, uvek kuvajte samo lepo odmrznuto meso, izvađeno na sobnu temperaturu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni