Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Aromatični šampinjoni u maslacuAromatični šampinjoni u maslacu
25. nov.
Šampinjoni za ovaj ukusni recept sa pečurkama treba da budu sitni, jer se spremaju celi. U dubokom tiganju se istopi maslac i dodaje se ulje....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Bukovača i šampinjoni u maslacuBukovača i šampinjoni u maslacu
08. nov.
Bukovača i šampinjoni u maslacu su veoma ukusni!...
Šampinjoni u sosu od pavlakeŠampinjoni u sosu od pavlake
22. april
Šampinjone u sosu od pavlake služiti tople, kao prilog....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Kraljevski šampinjoni u maslacu i kačkavaljuKraljevski šampinjoni u maslacu i kačkavalju
22. april
Pečurke puštaju sok, pa nije potrebno da se dodaje voda. Promešajte i dodajte univerzalni začin. Propržite pečurke, kada ostane samo ulje. Poslužite šampinjone dok su vrući i preko posipajte rendani kačkavalj....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Kako da sačuvamo pečurke?Kako da sačuvamo pečurke?
21. maj
Ovo će zaustaviti dejstvo enzima, a na taj način ćete sačuvati njihov kvalitet i veoma je važno da ne propustite ovaj korak. Možete ih samo blanširati i nakon toga zamrznuti....
Kako da sačuvamo masline?Kako da sačuvamo masline?
20. feb.
Nezavisno od toga da li volite crne masline ili zelene masline, punjene ili drugu vrstu, uvek ćete sebi postaviti pitanje kako da sačuvate ovaj ukusni plod, ako ste kupili veću količinu....
Kako da sačuvamo pasulj?Kako da sačuvamo pasulj?
04. dec.
Pasulj (zreo pasulj) je među najstarijim biljkama poznatim čovečanstvu. Postoje dokazi, koje su otkrili arheolozi na Tajlandu, da su ljudi koristili pasulj u ishrani još oko 9750 godina pre Hrista. Pasulj je takođe bio rasprostranjen...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da sačuvamo koren đumbira?Kako da sačuvamo koren đumbira?
29. maj
Od svežeg korena možete pripremiti ušećereni đumbir, koji takođe dugo vremena može da sačuva ukus i hranljive sastojke. Tanko isečene komade đumbira prelijte šećernim sirupom u odnosu šećer/voda 2:1....
Kako da sačuvamo listove zelja?Kako da sačuvamo listove zelja?
25. maj
Jedna od prvih zelenih biljak koja se pojavljuje početkom proleća je zelje. Zelje je prvi rođak kiseljaka, ali ima svež i zasićen ukus, nema kiselu žilu. Prilikom termičke obrade zelje menja ukus. Njegov neutralni ukus...
Kapreze šampinjoniKapreze šampinjoni
14. januar
Otopiti maslac i umešati izgnječen beli luk. Šampinjonima odstraniti drške, pa ih poređati na pleh (klobuci gore). Premazati maslacem. Onda ih okrenuti, pa puniti kriškama mocarele i polovinama čeri paradajza. Posoliti...