Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mafini u mikrotalasnoj pećniciStavite mafine u mikrotalasnu peć i podesite je na 3 minuta....
18. jul
Tamni sos u mikrotalasnoj pećniciMaslac, zajedno sa naseckanim lukom stavite u plastičnu posudu i zagrejte sve 2 minuta na 600W.
Uz neprestano mešanje dodajte brašno, bujon i paradajz pire.
Posolite i dodajte biber, poklopite i zagrejte 3 minuta na...
09. jun
Svinjetina pečena u mikrotalasnoj pećniciStavite meso u specijalnu posudu za mikrotalasnu pećnicu sa masnijom stranom prema dole.
Termometar za mikrotalasne pećnice ubodite u meso i on ne treba da pokazuje više od 80 stepeni....
09. jun
Miš-maš u mikrotalasnoj pećniciDinstano povrće se preliva smesom od umućenih jaja, sira, soli i bibera.
Peče se 2-2, 5 minuta na 100% jačine (dok se ne stegnu jaja).
Jelo se servira posuto peršunom....
17. dec.
Brauni kolač sa trešnjama u mikrotalasnoj pećniciPecite u mikrotalasnoj pećnici 3, 5 minuta.
Dobićete odličan brauni sa trešnjama u mikrotalasnoj pećnici sa čokoladnim središtem....
11. jul
Pečena marinirana skuša na grilu u mikrotalasnoj pećniciIzvadite iz marinade, stavite u veliki tanjir, a zatim na roštilj u mikrotalasnu pećnicu.
Prvo pecite sa unutrašnje strane, a zatim i kožu.
Poslužite dok je još topla....
17. april
Dokazano! Mikrotalasne pećnice nas ubijaju!Najopasnije pri korišćenju mikrotalasnih pećnica jeste zagrevanje hrane u plastičnim posudama....
14. jun
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
08. sep.
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
14. jul
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Jaja sa slaninom u mikrotalasnojJaja se sipaju u tanjir sa pljosnatim dnom. Žumanca se pažljivo izbuše vrhom noža, ali se pazi da ne iscure. Peku se u mikrotalasnoj na 70% jačine.
Peku se 150 sekundi za rovita i 3 minuta za tvrda jaja....
13. dec.
Mogu li da se kuvaju jaja u mikrotalasnoj pećnici?U skoro svakom uputstvu za upotrebu mikrotalasnih pećnica se pojavljuje tekst "Jaja u ljusci i cela tvrdo kuvana jaja ne treba da se zagrevaju u mikrotalasnoj pećnici, jer mogu eksplodirati, čak i onda kada se kuvanje...
31. maj
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Pored toga, neki stručnjaci veruju da mikrotalasna pećnica uništava hranljive sastojke sadržane u jabukama i drugom voću, pa je bolje koristiti je samo za zagrevanje hrane.
Blagodati pečenih jabuka su nesporne....
23. nov.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog.
Kao što verovatno znate, tarator...
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih...
30. april
Jaja na panađurski način u mikrotalasnojOdozgo stavite jaja.
Prelijte rastopljenim maslacem i proprženom alevom paprikom....
10. avgust
Zbog čega treba da jedemo jaja?Jaja su fantastična super namirnica. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu 1-2 jaja na dan, smanjuju unos kalorija na dnevnom nivou.
Dugo se smatralo da su jaja štetna zbog holesterola, ali to nije tačno. Važna je...
27. jun
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Jedva da je Kristofer Kolumbo slutio kakve će sukobe među ljudima vekovima kasnije izazvati plodovi biljke čije je seme lično doneo posle svog prvog putovanja u Indiju, zapravo u Ameriku, kao poklon španskoj kraljici Izabeli...
29. maj
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životDa li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život. Ovu tvrdnju iznose američki naučnici, prema kojima među dugovečnim osobama dominiraju ljubitelji...
24. nov.
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku. Ove semenke su mnogo korisnije nego što očekujete...
27. okt.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama. Najviše se konzumiraju tokom proleća i leta, ali mogu da se...
10. avgust
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar