Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako proveriti da li su pečurke otrovnePečurke spadaju u neobične organizme, koji se nalaze na prelazu između carstva biljaka i carstva životinja. U 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola....
23. feb.
Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?Uvek treba da budete sigurni u pečurke i čak pri najmanjoj sumnji ne treba da ih pripremate i da rizikujete svoje zdravlje.
Evo i načina za čuvanje pečuraka:
1....
30. avgust
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Kako spremiti Šitake pečurke?U bukvalnom prevodu, naziv ovih pečuraka znači - pečurke koje rastu na drvetu kestena....
20. mart
Pečurke u maslacuPečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro.
U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
12. okt.
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Aromatične pečurke u maslacuPospite je preko gotovih pečurki u maslacu.
Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
25. jun
Pirinač, pečurke i povrćeIsključiti ringlu, poklopiti posudu i ostaviti tako 25 minuta, da pirinač upije svu tečnost.
Luk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade....
26. feb.
Marinirane pečurke i šargarepeZa sve one koji ne vole previše kiselo, onda preporučujemo da se pečurke i šargarepe ocede od marinade i onda operu čistom vodom, pre nego što se stave u maslinovo ulje.
Prijatno!...
25. maj
Pečurke sa čedromPečurke se poređaju u vatrostalnu posudu namazanu maslacem. Pomešaju se pašteta, beli luk i prezle.
Svaka pečurka se puni smesom i posipa se narendanim sirom....
22. sep.
Pečurke sa pirinčemPrelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri.
Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna....
23. april
Pečurke na griluUklonite drške pečuraka i operite šešire i osušite. Na rešetku grila poređajte pečurke i pecite oko 3 minuta, pa ih okrenite.
U svaku pečurku stavite mlo himalajske soli i mali komadić maslaca....
30. maj
Pečurke na maslacuOperite pečurke i odvojte glavice od drški. Ako je potrebno isecite ih na parčiće, ali je dobro da su veće....
29. maj
Pečurke sa bulguromPečurke očistite i naseckajte na sitno. Propržite ih u ulju i maslacu.
Kada su pečurke gotove, dodajte narendanu šargarepu, na sitno naseckani peršun i beli luk i dodajte začine ih po ukusu....
29. sep.
Dinstane šumske pečurke u tiganjuDodajte sitno seckani crni luk i pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju ispod poklopca, povremeno mešajući.
Posle 10-ak minuta dodajte izgnječene čenove belog luka, posolite i pobiberite po ukusu....
04. jul