Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko šećera se stavlja u slatko?Osnovno pravilo u kulinarstvu je da se na svaki kilogram voća stavlja 1 kg šećera. Dobro je da se pridržavate ovog odnosa, jer višak, ali i manjak šećera, mogu da dovedu do nezadovoljavajućih rezultata....
15. januar
Slatko od krušaka bez šećeraPo želji na kraju u gotovo slatko možete da dodate neki veštački zaslađivač koji je pogodan za slatka....
08. okt.
Slatko od bresaka bez šećeraZa slatko od šećera, pošto će biti bez šećera, biramo zrele, čak i prezrele voćke.
Voće pažljivi operemo sunđerom za povrće tekućom vodom da skinemo buđ po koži voća....
16. dec.
Slatko od borovnica bez šećeraKuvajte oko 20 minuta ili dok ne dobijete slatko.
Slatko je gotovo kada se ohladi i tek tada je spremno za konzumaciju....
14. avgust
Slatko od šljiva bez šećeraStavljamo šljive u pleh i prelivamo vodom.
Stavljamo pleh u rernu, uključenu na 220 stepeni sa ventilatorom.
Pečemo oko sat i po.
Prilikom pečenja, 30 minuta ne otvaramo rernu....
26. jul
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraPrelijte šećerom da puste sok.
Dodajte 2 šolje vode. Uključite vatru na slabo i mešajte dok se slatko ne zgusne i ne skuva.
Sipajte slatko u tegle i zatvorite ih....
18. okt.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Slatko od plavih šljiva bez šećera u rerniZa ovo ukusno slatko biće vam potrebne dobro zrele plave šljive, jer se priprema bez šećera.
Operite i prepolovite plave šljive, uklonite koštice.
Ređajte ih u veliki pleh u jednom redu, jednu do druge....
08. sep.
Organski sok i slatko od trešanja bez šećeraNakon što je slatko od trešanja gotovo, ostavite da se ohladi.
Organski sok i slatko od trešanja bez šećera su gotovi....
19. jun
Koliko šećera se stavlja u vino?Ipak, ako šira ima manji procenat šećera, tada se on mora povećati dodavanjem šećera. Količina šećera, koja će biti dodata zavisi od cilja koji vam je potreban....
18. okt.
Koliko šećera se stavlja u vino?Ovo se lako može popraviti tako što se u vino doda šećer.
Ovde moramo da napomenemo, da se u suštini ne stavlja šećer u vino, već se on dodaje u širu - sveže ispresovano grožđe....
18. januar
Koliko šećera se stavlja u kompot?Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g....
26. nov.
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?Koristi se za konzerviranje želea, slatka, džemova i marmelada.
Preporučljiva je upotreba u razmeri na 1 kilogram šećera - 1 kašičica limuntusa....
17. okt.
Slatko od ljutih i slatkih paprikaBeli luk se pravi u pastu i dodaje u paprike.
Dodajte šećer, sirće, alevu papriku i so i promešajte.
Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne....
11. okt.
Kako se pravi slatko testoJoš bolji efekat će imati ako koristite šećer u prahu, umesto kristal šećera.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Slatka spelta (slatko žito)Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi.
Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke.
Promešajte sve mnogo dobro.
Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....
19. januar
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofKada je slatkiš gotov, rezati na parčiće i posuti šećerom u prahu....
16. feb.
Slatko od višanjaKada skinete slatko sa vatre dodajte vanilu, koju možete zameniti rozetlom.
Gotovo slatko sipajte u tegle, koje zatvorite poklopcima i čuvajte ga na suvom i tamnom mestu....
20. jun
Slatko od šljivaSkida se sa vatre i stavlja se voće. Ostavljamo voće da upije sirup, nakon toga ponovo stavljamo na vatru. Kuvamo dok se sirup ne zgusne.
Pet minuta pre skidanja sa vatre dodajemo limunsku kiselinu....
20. jun
Slatko od limunaStaviti da se kuva u 3 vode, a samo kuvanje treba da traje 4 minuta (svako kuvanje je u novoj hladnoj vodi).
Napraviti umereno gusti šećerni sirup od vode i šećera....
17. mart
Slatko od kivijaOstavite slatko da se kuva, dok se tečnost u potpunosti ne zgusne.
Slatko odmah isipajte u zagrejane tegle. Zatvorite ih i okrenite sa poklopcem nadole, dok se u potpunosti ne ohlade....
20. mart
Slatko za dijabetičareSkinite sa vatre - u ovoj fazu slatko je ređe nego inače, ali kada se ohladi ono se zgusne i bude kao žele.
Odma rasporedite slatko u tegle, zatvorite ih i okrenite napako dok se sasvim ne ohladi....
20. mart
Slatko od dinjaStavljamo u duboku posudu i posipamo šećerom da odstoji 8 sati.
Sipamo 1 šolju vode i stavljamo na vatru, kuvamo na tihoj vatri, dok ne počne da se zgušnjuje....
13. avgust
1
Slatko od drenjinaSipajte ih u pleh, zajedno sa šećerom i 1 šoljom vode. Stavite smesu na vatru i mešajte lagano kašikom, dok se šećer ne rastopi.
Kuvajte slatko dok se sirup ne zgusne i dodajte vinsku kiselinu....
16. avgust