bonapeti.rs»Saveti»Koliko limuntusa se stavlja u slatko?

Koliko limuntusa se stavlja u slatko?

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
88204271
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?

Limuntus ili limunska kiselina je drugo ime za vinsku kiselinu. Dobija se sintetički, nema miris, ali ima veoma kiseo ukus. Koristi se za konzerviranje želea, slatka, džemova i marmelada.

Preporučljiva je upotreba u razmeri na 1 kilogram šećera - 1 kašičica limuntusa. To znači, da ako pravite veliku količinu slatka, što iziskuje veću količinu šećera, treba srazmerno da povećate i količinu limuntusa - na 2 kg - 2 kašičice, na 3 kg - 3 kašičice i td.

Ako stavite više, postoji opasnost da slatko dobije neprijatan ukus. Obično se limuntus dodaje u već skuvano i gotovo slatko, samo minut-dva pre nego što se skine sa vatre i sipa u tegle.

Limuntus može da se stavi i u vodu, u kojoj se potapa voće, nasečeno za slatko. Tako voće neće potamneti. Osim za pripremanje slatka i marmelada, limuntus se koristi i kod pripreme deserata, sladoleda i sokova.

Pogledajte kako da pripremite nekoliko slatka sa limuntusom:Slatko od zelenog paradajza, Slatko od krušaka i breskvi, Slatko od breskvi u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji