Način pripreme
Za slatko od šećera, pošto će biti bez šećera, biramo zrele, čak i prezrele voćke.
Voće pažljivi operemo sunđerom za povrće tekućom vodom da skinemo buđ po koži voća.
Nožem sečemo svaku breskvu na pola i vadimo košticu (i ostatke).
Lično ja ne ljuštim voće i volim da ga pasiram, pre kuvanja. Dobijenu kašu od bresaka stavljam u unutrašnjost multikukera. Biram program za slatko i počinje.
Za vreme kuvanja slatka zatvaramo poklopac, zato što prska. Vreme uređaja je dva sata, ali ja smatram da je oko 60-70 minuta sasvim dovoljno. Dodajemo vanilu i promešamo.
Toplo slatko od bresaka bez šećera je ređe nego obično. Sipamo u suve ugrejane tegle sa poklopcem i kuvamo bar 10 minuta. Okrećemo naopako na bar 30 minuta i stavljamo na hladno.
Napomena: Ako volite, možete oljuštiti voće za slatko i iseći na komade - po želji je.