Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Borov med (Med od borovih iglica)Borov med (Med od borovih iglica)
01. jun
Čim se kapljica ne razliva ili se kašikom stvori put, borov med je gotov. Stavljamo kašiku limunske kiseline i nakon 5-7 mintua skidamo sa vatre. Dobro je da držimo tegle na toplom na vatri....
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Ishrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
MedMed
12. jun
Od pre gotovo 50 miliona godina pa do danas pčele na zemlji proizvoda na prirodan način jedan od najhranljivijih sastojaka na zemlji - med. Med i pčelinji proizvodi hiljadama godina nisu menjali svoj ukus, sastav, lekovita...
Med od maslačkaMed od maslačka
27. mart
Druga mogućnost je da se tegle okrenu poklopcem nadole dok su još vruće. Tada se same vakumiraju. Maslačak pripada porodici Taraxacum, i sadrži prirodan lateks....
Med od žalfijeMed od žalfije
15. maj
Med od žalfije sipajte u zagrejane i suve teglice i okrenite poklopac nadole dok se u potpunosti ne ohlade. Ovo domaće slatko je veoma aromatično! Neka vam je slatko!...
Domaći borov medDomaći borov med
29. maj
Procedite tečnost, stavite je u čistu posudu i dodajte šećer. Kuvajte dok se ne zgsune (možete da probate na suvom tanjiriću kada kapnete kapi meda - ako se ne razlivaju, znači da je gotovo)....
Med od magarećeg trnjaMed od magarećeg trnja
23. avgust
Dodaje se šećer, ako je moguće braon i sirup se zgusne. Treba da ostaje trag, kad se prevuče kašika. Na kraju se dodaje limuntus. Dok je još vreo, zatvara se u suvim teglama, koji se okreću naopako....
Med od borovih iglicaMed od borovih iglica
02. jun
Beru se borove iglice dužine 2-3 cm i kuvaju se. Kad voda provri, baca se, sipa se dva litra čiste vode i kuvanje se nastavlja, dok tečnosti ne ostane pola. Onda se procedi, sipa se šećer i nastavlja se sa kuvanjem, dok se...
Med od borovih šišarkiMed od borovih šišarki
13. mart
Na kraju dodajte limontus, promešajte i nakon nekoliko minuta skinite sa vatre med od borovih šišarki....
Jednostavan med od boraJednostavan med od bora
30. maj
Skuvajte vrhove borovih grančica. Nakon što provru bacite vodu, sipajte dva litra čiste vode i nastavite kuvanje, dok od tečnosti ne ostane polovina. Procedite, sipajte šećer i nastavite da kuvate dok se ne zgusne....
Med od belog bagremaMed od belog bagrema
07. jul
Kad pripremate med od bagrema sa belim kristal šećerom, njegova boja je svetlija. Braon šećer daje tamnu ćilibarnu boju ovom lekovitom čudu. Važno pravilo je da tečnost ispari, ali ne treba da provri....
Domaći med od bagremaDomaći med od bagrema
12. jun
Dodajte određenu količinu šećera i nastavite da kuvate, dok ne vidite da će med da se zgusne. Pre nego što je gotov, dodajte i limunsku kiselinu. Sipajte gotov med u suve tegle i zatvorite poklopcima....
Med od divljeg cvećaMed od divljeg cveća
04. dec.
Ova neverovatna lekovita biljka u drevnosti je nazivana "balzam sunčevih zraka", a u savremenom dobu - prirodni biostimulator....
Med od cvetova maslačkaMed od cvetova maslačka
25. april
Na početku treba napomenuti da ovo nije pravi med, već opšte prihvaćeni naziv za preparat napravljen od maslačka, koji je izuzetno blagotvoran za organizam....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Lažni i nečisti med je postao uobičajen na tržištu proslednjih godina uprkos tome što ljudi preferiraju 100% prirodni pčelinji med. Nažalost, često je moguće da nemate poverenja u etikete na kojima se spominje da je med...
Šta je poliflorni med?Šta je poliflorni med?
22. dec.
Poliflorni med je med koji se pravi od mnogo biljaka, takozvani med-buket. Generalno, sve vrste meda kod nas su poliflorni. Pčele prave med od nektara ne samo jedne ili dve biljke, već od više biljaka. Ako se med...
Slatko ili med od maslačkaSlatko ili med od maslačka
23. maj
1
Da bi bili sigurni da je med dobio željenu konzistenciju, kapnite kapljicu na tanjir, ne treba da se razliva....
Čudotvoran med od gujine traveČudotvoran med od gujine trave
11. jun
Savet: Kada pripremate med sa belim kristal šećerom njegova boja je svetlija. Braon šećer daje mirisno i lekovito čudo ovoj tamno čilibarnoj boji....
Med od maslačka i limunaMed od maslačka i limuna
14. okt.
Sipajte med u tople tegle i zatvorite ih, a zatim ih okrenite poklopcem na dole. Ostavite ih nekoliko sata da odstoje, da naprave vakuum. Ovaj med može da pomogne u jačanju imuniteta....
Banana i med protiv kašljaBanana i med protiv kašlja
27. okt.
Ako je neko alergičan na med, ne treba da koristi ovu smesu....
Šargarepa, med i limun za zdravljeŠargarepa, med i limun za zdravlje
04. okt.
Ovaj jednostavni recept je veoma efikasan kod problema sa vidom i efikasno člisti jetru. Pomaže i osobama sa kataraktom....
Med i cimet za visok krvni pritisakMed i cimet za visok krvni pritisak
23. sep.
Med ima protivupalno dejstvo na organizam, jača srve, reguliše krvni pritisak. Sa svoje strane cimet je bogat antioksidansima i razređuje krv....
Za šta je koristan borov med?Za šta je koristan borov med?
28. maj
Med je prirodni proizvod poznat po svom dobrom nutritivnom sastavu i korisnim svojstvima za ljudski organizam. U prošlosti je med počeo da se koristi u narodnoj medicini, a danas pruža niz koristi kod zdravstvenih tegoba...
Šta je u stvari med medljikovac?Šta je u stvari med medljikovac?
02. maj
Lekovita svojstva medljikovca su poznata još od davnina. On se upotrebljava kod lečenja mnogih zdravstvenih problema - od gripa i prehlade, do oboljenja jetre. Sadržaj minerala, esencijalnih aminokiselina i vitamina...