Korisne i štetne namirnice za štitnu žlezduKorisne i štetne namirnice za štitnu žlezdu, konzumiranje brokolija, zelja i spanaća doprinosi povećanju nivoa glutationa koji doprinosi obnavljanju funkcija štitne žlezde. Ipak se savetuje da zeleno povrće konzumirate sveže, kuvano ili u obliku soka...
Štetan doručak koji smatramo korisnimŠtetan doručak koji smatramo korisnimtoga koriste u velikoj meri zaslađivače, veštačke boje i transmasnoće, za koje svi znamo, da su sve drugo samo ne korisni za doručak;/page page3. Mlečni dezerti Ovi veoma rasprostranjeni tržišni proizvodi...
Juhu! Štetne namirnice koje su zapravo korisne!Juhu! Štetne namirnice koje su zapravo korisne!uključiti jaja u ishranu. Kao i sve drugo, ona su korisna kada se konzumiraju umereno. Pasta Smatra se izuzetno štetnom hranom zahvaljujući visokom sadržaju ugljenih hidrata. Međutim, ovo se kompenzuje svim korisnim...
Da li kupus pomaže ili šteti kod gihta?Da li kupus pomaže ili šteti kod gihta?
14. okt.
Toni Aleksov
, može li se konzumirati kod gihta ili ne? Beli kupus spada među dozvoljene namirnice kod gihta. Naravno, ne treba ga pržiti. Možete ga lagano dinstati ili jesti sirovu salatu zajedno sa šargarepom i peršunom. Sok od...
Korisne i štetne namirnice - razlika u kalorijama će vas šokiratiKorisne i štetne namirnice - razlika u kalorijama će vas šokiratigaziranog napitka ili prženi krompir. I u pravu su. Malo ljudi se zamisli da li kalorije, malo ili mnogo, nose određene koristi našem zdravlju. Tako, na primer, jedan mafin, zavisno od toga da li je sa čokoladom...
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Da li je svež spanać koristan ili štetan?spanaća, ipak njegove su koristi znatno brojnije. On je odličan izvor vitamina K, A, B12, B2, magnezijuma, folne kiseline, gvožđa, cinka, selena, omega-3 masnih kiselina itd. Druga prednost spanaća je da...
Da li karfiol i brokoli pomažu ili su štetni kod gastritisa?Da li karfiol i brokoli pomažu ili su štetni kod gastritisa?spisak namirnica koje se mogu koristiti stavlja karfiol u kuvanom obliku. Imajte na umu da kod upale želuca, nijedan lekar neće posavetovati da koristite karfiol u svežem obliku. Ali kao dinstan ili kuvan, on je veoma...
ŠkampiŠkampipri pripremi ne preprže. Koristi od škampa - Škampi su korisni za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Samo konzumacijom 120 g škampa ćete svom organizmu obezbediti 28.2% potrebne doze vitamina B12. Vitamin B12 je...
Prženi škampiPrženi škampiOčistite škampe, posolite i dodajte biber i 1/2 soka od limuna. Nakon 20 minuta marinovanje, ugrejte mast i ulje i stavite škampe da se prže, dok ne postanu hrskavi. Pred kraj prženja dodajte izgnječen beli luk, promešajte i skinite sa vatre. Servirajte škampe polivene sveže isceđenim sokom od limuna....
Dinstane škampeDinstane škampeŠkampi se očiste, tako da ostane samo meso. Beli luk se seče na sitno i zaprži se tri minuta. Limun se cedi i sok se dodaje u beli luk u tiganju. Beli luk se prži dok ne postane zlatast i dodaju se vino i pavlaka...
Namirnice štetne za jetruNamirnice štetne za jetru. Pogledajte koje su to namirnice štetne za jetru: - Belo brašno i svi proizvodi od njega - to je jedan od osnovnih razloga zašto nastaje kamen u žuči, a takođe doprinosi i pojavi ciroze jetre. U suštini, celokupno...
Kuvane škampeKuvane škampeU duboku posudu sipajte vodu, dodajte so, biber i lovorov list i sve stavite na jaku vatru. Kada voda počne da ključa, spustite škampe unutra. Ovde nastupa prvi veoma važan momenat - vreme. Kako bi meso bilo mekano i...