Facebook
Omiljeno
Pinterest
Jedinstvene koristi sirupa od lukaSirup od luka se smatra najpopularnijim narodnim lekom napravljenim od povrća. Iako zvuči veoma apetitno, ovaj prirodan lek koji su koristile naše bake i prabake, ponovo je u modi.
Šta je sirup od luka?...
Ćufte sa glazurom od meda i belog lukaOd nje napravite loptice veličine oraha.
Poređajte ćufte u tavu obloženu papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peku 12-1515 minuta dok ne porumene....
Kolenica u marinadi od meda i belog lukaPromešajte smesu i sipajte iseckane čenove belog luka. Namažite kolenice ovom smesom i rukama lepo utrljajte u meso.
Pokrijte folijom i stavite u frižider na 3 sata da se marinira....
Koristi od pčelinjeg medaVitamin C varira između vrsta meda od 5 do 150 miligrama na 100 grama meda i zavisi od količine polena u medu....
Sirup od smokavaNastavite da kuvate, sve dok kap sirupa kanuta u čašu hladne vode ne dostigne dno čaše, a da se ne rastvori.
Gotov sirup od smokava sipajte u flaše dok je još vreo i dobro ih zatvorite....
Sirup od borovnicaVratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre.
Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
Sirup od ribizleStavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.
Nakon 3-4 minuta sklonite sirup sa vatre u isipajte ga u suve i zagrejane flaše....
Sirup od lavandePoslužite sirup kada se ohladi sa Sovinjon Blanom, garnirajte ga sa kriškama limuna i proredite sodom.
Ak hoćete da ovaj sirup pijete tokom hladnih zimskih večeri, onda ga sterilišite 5 minuta....
Sirup od trešnjeProcedite koncentrat od trešnje kroz finu cediljku i sipajte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte u frižideru.
Budući da je količina mala, sirup je za direktnu konzumaciju....
Sirup od višanjaVreo sirup se sipa u ugrejane tegle, zatvara se i okreće naopako, dok se ne ohladi.
Da bi se duže čuvao, može se sterilisati 10 minuta....
Sirup od grožđaGotov sirup od grožđa sipamo u odgovarajuću posudu i ostavljamo ga da se ohladi....
Sirup od urmiMožete da odaberete gustinu sirupa, smanjujući ili povećavajući količinu vode.
Nakon što spremite čuvajte sirup od urmi u zatvorenoj posudi u frižideru....
Sirup od višnjeSirup od višnje isipajte u flaše i zatvorite. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu....
Sirup od trešanjaKuvamo sirup dok se šećer ne rastopi, penu koja se stvara skidamo rešetkastom kašikom.
Pre nego što skinemo sa vatre, dodajemo limuntus.
Sipamo vreo sirup u flaše, zatvaramo i stavljamo na hladno....
Sirup od matičnjakaDruga varijanta da sterilizujete 5 minuta sa poklopcem - tako ćete imati konzervisan sirup tokom cele godine.
Razeđen sa sodom ili vodom je veoma osvežavajuć napitak tokom leta!...
Sirup od marelaVoće se opere i očisti od drški i koštica.
Propusti se kroz sokovnik. Dodatno, ako je potrebno, može da se iscedi ponovo kroz gazu. Ja sam imala dosta preostalog soka....
Sirup od riblizleČuvajte sirup od ribizle u ostavi ili podrumu.
Uspešna priprema ovog soka od ribizle za zimu!...
Sirup od zoveDomaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše.
Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi.
Prijatno!...
Sirup od kupinaSok koji se izdvojio od izgnječenih kupina se pomeša sa limuntusom i šećerom. Stavlja se na ringlu na oko 20 minuta.
Nakon toga sipajte sirup u male flaše i odmah ih zatvorite....
Sirup od dženarikaDženarike možemo izgnječiti rukama i procediti smesu, ili možemo izvaditi voće i koristiti samo sirup.
Kod drugog načina dobija se bistar sirup koji čuvamo u frižideru....