KarfiolKarfiolOdabir i čuvanje karfiola Kada kupujete karfiol, treba voditi računa i izabrati karfiol čiste, krem boje, sa kompaktnom glavicom, kod koje cvetovi nisu razdvojeni....
Skriveni rolat StefaniSkriveni rolat StefaniPeršun i luk sitno isecite. Stavite ih u posudu i dodajte mleveno meso, jaje, prezle i začine. Promešajte lepo mleveno meso. Obložite pleh papirom za pečenje i stavite lisnato testo. U sredinu lista stavite polovinu mlevenog...
Neprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiolaNeprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiolaEvo šta je važno da znate kada želite da zamrznete karfiol ili brokoli: 1. Kada kupujete karfiol i brokoli, uvek uzmajte kvalitetne proizvode, čak i da su malo skuplji. 2....
Palačinke od karfiolaPalačinke od karfiolaKarfiol dobro operemo tekućom vodom i iskidamo na ružice. Stavljamo u blender i sameljemo zajedno sa mocarelom (važno je da bude zrela, a ne sveža)....
Tiganjice od karfiolaTiganjice od karfiolaOperite pažljivo karfiol i iskidajte ga na ružice. Pomoću blendera iseckajte karfiol u konzistenciju sličnu mrvicama. Od jedne male glavice s dobija oko 300 g mrvica ili 2 šolje....
Turšija od karfiolaTuršija od karfiolaU tegle sipajte sirće, nakon toga ih napunite ružicama karfiola. Dopunite celerom, a po želji i šargarepom. Na kraju dodajte so, šećer i aspirine, nakon toga dolijte vodu. Turšija se zatvara poklopcima....
Salata od karfiolaSalata od karfiolaKarfiol se iskida na ružice i dodaje se mrvljeni sir. Majones i mleko se pomešaju i u njih se dodaje iseckana mirođija i izgnječen beli luk. Sve se dobro pomeša....
Predjelo od karfiolaPredjelo od karfiolaAko koristite svež karfiol, prvo ga blanširajte u vreloj posoljenoj vodi 5-10 minuta, dok ne omekša. Ako koristite sterilizovan karfiol iz tegle - 1 tegla je potpuno dovoljna, s tim što se prvo ocedi višak vode....
Ćuftice od karfiolaĆuftice od karfiolaSkuvajte karfiol na pari, i prethodno ga iskidajte na cvetiće. Izgnječite povrće i ohladite. Razbijte jaja, dodajte mrvljeni sir, začinite solju i belim biberom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa....
Čips od karfiolaČips od karfiolaOdozgo se stavlja još jedno parče papira za pečenje i prelazi se oklagijom da se maksimalno i ravnomerno istanji smesa od karfiola. 3....
Umak od karfiolaUmak od karfiolaPosolite po ukusu i sameljite ili pasirajte do stepena po vašoj želji umak od karfiola....
Pire od karfiolaPire od karfiolaKada je gotovo dodaje se muskatni oraščić u prahu i pasira se u gladak pire od karfiola. Pire od karfiola je idealno za predjelo ili kao garnirung za meso divljači. Prijatno!...

Pratite nas