Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Praktični saveti za korišćenje taloga od kafeTalog mlevene kafe ima mnogo praktičnih primena u kući i bašti, čak može pomoći i u pripremi domaće kozmetike....
22. jul
Brzi škampi u maslacu i maslinovom uljuŠkampe oljuštite od ljuspi, a glavu i rep ostavite. Tako će biti lepšeg izgleda, a sačuvaće se i sokovi, koji se nalaze u glavi, jer je tamo esencija ovih morskih plodova.
2....
14. april
Grčki sos za škampe i lignjeOcedi se i koristi se samo tečnost za sos.
Dodaje se kari ili šafran. Meša se dobro.
Grčki sos za škampe i lignje je isprobano sjajan....
23. maj
Super brzi škampiŠkampe operite.
U tiganju dinstajte sitno seckani beli luk u ulju minut do dva. Nakon toga dodajte škampe , koje ste prethodno začinili začinom za ribu....
21. januar
Neverovatni škampi u tiganju za 10 minutaŠkampe očistite, uklonite glave, ali ostavite oklope.
Zagrejte maslac. Dodajte sitno iseckane čenove belog luka.
Dodajte škampe. Posipajte maslinovo ulje i pažljivo mešajte, dok škampi ne promene boju....
19. jul
Ražnjići od škampa i tikvicaOljuštite i očistite škampe. Za vađenje tankog nerva, blago rascepite sa spoljašnje strane po dužini i tako ćete jednostavno skloniti....
23. sep.
Čorba od škampa i ribeKlice operemo, osušimo i zajedno sa škampima propžimo u ugrejanom maslinovom ulju.
Dodajemo isečenu ribu i vino i prelivamo bujonom.
Posolimo i čorbu zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode....
19. jun
Škampi sa tikvicamaIma i varijanta bez tikvice - samo dva paradajza i škampi. Dinstam da ostane na masnoći....
16. nov.
Škampi sa limunomOko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun.
Sve se meša.
Škampi sa limunom su gotovi....
28. dec.
Škampi sa đumbiromNudim vam jednostavan, brz i veoma ukusan recept za škampe.
Za škampe je važno da su veoma veliki, takozvanog kalibra 16-20....
13. jul
Škampi na žaruŠkampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati.
Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
07. sep.
Ražnjići od škampa na roštiljuU dubokoj posudi pomešajte maslac, maslinovo ulje, zelene začine, biber i marinirajte škampe u dobijenoj smesi. Ostavite ih da se mariniraju celu noć....
26. jun
5 neprocenjivih saveta u pravljenju palačinkiEto i nekoliko saveta kako da pravilo napravite palačinke i izbegnete neke od čestih grešaka.
1. Pravljenje smese
Smesa treba da bude glatka i da nema grudvica u njoj....
20. jun
Tri načina za pravljenje rolata StefaniRolat Stefani je često pravljeno jelo u našoj nacionalnoj kuhinji. Lako je da se napravi, ne iziskuje mnogo vremena i može da bude servirano kako za svakodnevni meni tako i za svečanije prilike....
30. mart
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeTurska kafa, koja je takođe poznata kao džezve kafa, zapravo simbolizuje tehnologiju pravljenja kafe koja je postala kultna....
17. nov.
Kratki vodič za pravljenje kuvanog vinaSlatke note šumskog voća, pikantni začini i lakoća pažljivo pripremljenog kuvanog vina! Često povezano sa onim veselim periodom godine kada se radujete eksperimentisanju sa dubljim začinima i notama uz vaše najpoželjnije...
24. nov.
Škampi sa belim lukomPojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta.
Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....
05. januar
Škampi na sicilijanski načinKada su gotovi škampi isključujem ringlu, začinim svežim bosiljkom ili peršunom i serviram vruće sa integralnim hlebom ili testeninom. Prijatno spremanje!...
02. nov.
Škampi na provansalski načinŠkampi na provansalski način su nežna kombinacija škampi, zaprženih u maslinovom ulju sa belim lukom, paradajzom sa bosiljkom i sevirani sa bagetima.
Dobro operemo škampe....
02. dec.
Flambirani škampi sa konjakomOperite i osušite škampe. Ako ima onih sa izgnječenim glavama odstranite ih i iskoristite za druga jela i bujone.
2....
09. jul
Blanširani škampi u rerniOčistite škampe, odstranite glave i omotače.
Zagrejte rerni na 180 stepeni.
Stavite škampe u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom.
Dodajte maslac, maslinovo ulje i čenove belog luka, isečene na sitno....
04. mart