Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Praktični saveti za korišćenje taloga od kafePraktični saveti za korišćenje taloga od kafe
22. jul
Talog mlevene kafe ima mnogo praktičnih primena u kući i bašti, čak može pomoći i u pripremi domaće kozmetike....
Brzi škampi u maslacu i maslinovom uljuBrzi škampi u maslacu i maslinovom ulju
14. april
Škampe oljuštite od ljuspi, a glavu i rep ostavite. Tako će biti lepšeg izgleda, a sačuvaće se i sokovi, koji se nalaze u glavi, jer je tamo esencija ovih morskih plodova. 2....
Grčki sos za škampe i lignjeGrčki sos za škampe i lignje
23. maj
Ocedi se i koristi se samo tečnost za sos. Dodaje se kari ili šafran. Meša se dobro. Grčki sos za škampe i lignje je isprobano sjajan....
Super brzi škampiSuper brzi škampi
21. januar
Škampe operite. U tiganju dinstajte sitno seckani beli luk u ulju minut do dva. Nakon toga dodajte škampe , koje ste prethodno začinili začinom za ribu....
Neverovatni škampi u tiganju za 10 minutaNeverovatni škampi u tiganju za 10 minuta
19. jul
Škampe očistite, uklonite glave, ali ostavite oklope. Zagrejte maslac. Dodajte sitno iseckane čenove belog luka. Dodajte škampe. Posipajte maslinovo ulje i pažljivo mešajte, dok škampi ne promene boju....
Ražnjići od škampa i tikvicaRažnjići od škampa i tikvica
23. sep.
Oljuštite i očistite škampe. Za vađenje tankog nerva, blago rascepite sa spoljašnje strane po dužini i tako ćete jednostavno skloniti....
Čorba od škampa i ribeČorba od škampa i ribe
19. jun
Klice operemo, osušimo i zajedno sa škampima propžimo u ugrejanom maslinovom ulju. Dodajemo isečenu ribu i vino i prelivamo bujonom. Posolimo i čorbu zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode....
Škampi sa testeninomŠkampi sa testeninom
25. januar
Prijatno uz škampe sa testeninom!...
Škampi sa tikvicamaŠkampi sa tikvicama
16. nov.
Ima i varijanta bez tikvice - samo dva paradajza i škampi. Dinstam da ostane na masnoći....
Škampi sa pivomŠkampi sa pivom
19. jul
Poslužimo škampe u pivu dok su još topli....
Škampi sa limunomŠkampi sa limunom
28. dec.
Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun. Sve se meša. Škampi sa limunom su gotovi....
Škampi sa đumbiromŠkampi sa đumbirom
13. jul
Nudim vam jednostavan, brz i veoma ukusan recept za škampe. Za škampe je važno da su veoma veliki, takozvanog kalibra 16-20....
Škampi na žaruŠkampi na žaru
07. sep.
Škampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati. Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
Ražnjići od škampa na roštiljuRažnjići od škampa na roštilju
26. jun
U dubokoj posudi pomešajte maslac, maslinovo ulje, zelene začine, biber i marinirajte škampe u dobijenoj smesi. Ostavite ih da se mariniraju celu noć....
5 neprocenjivih saveta u pravljenju palačinki5 neprocenjivih saveta u pravljenju palačinki
20. jun
Eto i nekoliko saveta kako da pravilo napravite palačinke i izbegnete neke od čestih grešaka. 1. Pravljenje smese Smesa treba da bude glatka i da nema grudvica u njoj....
Tri načina za pravljenje rolata StefaniTri načina za pravljenje rolata Stefani
30. mart
Rolat Stefani je često pravljeno jelo u našoj nacionalnoj kuhinji. Lako je da se napravi, ne iziskuje mnogo vremena i može da bude servirano kako za svakodnevni meni tako i za svečanije prilike....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Turska kafa, koja je takođe poznata kao džezve kafa, zapravo simbolizuje tehnologiju pravljenja kafe koja je postala kultna....
Kratki vodič za pravljenje kuvanog vinaKratki vodič za pravljenje kuvanog vina
24. nov.
Slatke note šumskog voća, pikantni začini i lakoća pažljivo pripremljenog kuvanog vina! Često povezano sa onim veselim periodom godine kada se radujete eksperimentisanju sa dubljim začinima i notama uz vaše najpoželjnije...
Škampi sa belim lukomŠkampi sa belim lukom
05. januar
Pojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta. Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....
Tigrasti škampi u maslacuTigrasti škampi u maslacu
08. jul
Dodajte krišku limuna za dodatni ukus. Bon Apeti!...
Škampi na tajlandski načinŠkampi na tajlandski način
22. maj
Škampi na tajlandski način su gotovi....
Škampi na sicilijanski načinŠkampi na sicilijanski način
02. nov.
Kada su gotovi škampi isključujem ringlu, začinim svežim bosiljkom ili peršunom i serviram vruće sa integralnim hlebom ili testeninom. Prijatno spremanje!...
Škampi na provansalski načinŠkampi na provansalski način
02. dec.
Škampi na provansalski način su nežna kombinacija škampi, zaprženih u maslinovom ulju sa belim lukom, paradajzom sa bosiljkom i sevirani sa bagetima. Dobro operemo škampe....
Flambirani škampi sa konjakomFlambirani škampi sa konjakom
09. jul
Operite i osušite škampe. Ako ima onih sa izgnječenim glavama odstranite ih i iskoristite za druga jela i bujone. 2....
Blanširani škampi u rerniBlanširani škampi u rerni
04. mart
Očistite škampe, odstranite glave i omotače. Zagrejte rerni na 180 stepeni. Stavite škampe u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom. Dodajte maslac, maslinovo ulje i čenove belog luka, isečene na sitno....