Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Nakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće. Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Vremenom će se sirće izbistriti. Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Ukoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Ona se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta. Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaDomaće jabukovo sirće bez konzervansa
24. jun
Za dobro domaće sirće su potrebne zrele jabuke neke slatke sorte. Potrebno je da ih operete, isečete na srednje komade i uklonite drške. Unutrašnjost sa semenkama treba da ostane....
Uspešan recept za jabukovo sirćeUspešan recept za jabukovo sirće
06. sep.
Promešajte i stavite gazu odozgo da može da diše. Ostavite 1 mesec, svaki dan mešajte. Nakon toga procedite i sipajte u staklene tegle. Ponovo ostavite na oko 1 mesec dok se ne stvori talog....
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeMoje uspešno domaće jabukovo sirće
12. dec.
I ove godine sa m pripremala domaće jabukovo sirće sa jabukama iz naše bašte. Korist je ogromna, priprema se lako, samo je potrebno strpljenje i želja....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Štetnost jabukovog sirćeta Važno je znati da kao i sa ostalim namirnicama, tako i sa jabukovim sirćetom ne treba preterivati....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
On ima mnogo zdravstvenih koristi, ali može da bude i štetan kada se konzumira u prekomernoj količini. Ne preporučuje se da se jede avokado za vreme trudnoće i dojenja. Ovo može da smanji proizvodnju mleka....
Da li je štetna instant kafaDa li je štetna instant kafa
06. januar
To je brža verzija klasične kafe, ali se postavlja pitanje da li isto deluje na organizam i pre svega da li nije štetna. Šta je instant kafa?...
Da li je aluminijumska folija štetna?Da li je aluminijumska folija štetna?
26. maj
Visok nivo aluminijuma je štetan za ljudski organizam. Višak metala u organizmu dovodi do poremećaja u radu nervnog sistema, može izazvati oboljenje bubrega i drugih važnih organa....
Da li je pivo štetno kod dijabetesa?Da li je pivo štetno kod dijabetesa?
28. jul
Pivo je jedan od napitaka koji se najviše konzumira u celom svetu. Prema statističkom istraživanju, nalazi se na trećem mestu, odmah iza vode i čaja. Smatra se jednim od najstarijih napitaka, dobijenih procesom fermentacije...
Da li je zaista čips štetan?Da li je zaista čips štetan?
19. mart
Takođe, štetne materije i dodaci utiču na nervni sistem kod dece. Velika količina soli, koja je ujedno i prepržena, vodi do oštećenja vida i pojave raka....
Da li je crni biber štetan?Da li je crni biber štetan?
06. jun
Crni biber je štetan za ljude koji imaju gastritis ili čireve - za njih, konzumiranje crnog bibera može biti kritično....
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Kašika jabukovog sirćeta se preporučuje kod simptoma kao što su mučnina, povraćanje, grčevi u stomaku ili proliv. Takođe, jabukovo sirće je odlično kozmetičko sredstvo....
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Da li je palmino ulje korisno ili štetno?
23. feb.
Palmino ulje je izuzetno rasprostrnjeno po celom svetu i njegova potrošnja nastavlja da narste. Međutim, pojavljuju se rasprave o njegovom uticaju na ljudsko zdravlje. Neki tvrde da je palmino ulje zdravo, ali drugi navode...
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Ishrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
Ako ste ljubitelj čokolade u raznim oblicima, sigurno vam se makar jednom desilo da naiđete na čokoladu čija je boja izbledela. Iako ovakva čokolada uglavnom bude razlog za brigu, ona je sasvim bezbedna za konzumaciju....
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?
31. avgust
Štete fitinske kiseline Unos fitata ometa aprospciju minerala za vreme same ishrane, ali ne utiče i na ostale takve u toku dana....
Da li je štetna instant kafa i kafa 3u1Da li je štetna instant kafa i kafa 3u1
08. mart
Otud dolazi predoziranje kofeinom, koje je štetno po zdravlje. Pakovanja kafe 3u1 Mnogi ljudi više vole 3u1 instant kafu jer ima slab efekat i nema dejstvo prave kafe....
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Da li je svež spanać koristan ili štetan?
02. april
Međutim, koliko i da govorimo o nekim štetnim dejstvima spanaća, ipak njegove su koristi znatno brojnije....
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
Jabukovo sirće smanjuje broj ćelija raka i uništava štetne bakterije. Ima antibakterijsko dejstvo i zbog toga se koristi i kao konzervans....