Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hladna turšija u burencetuHladna turšija u burencetu
19. nov.
Dobićete fantastičnu hladnu turšiju u burencetu....
Jesenja turšija u šerpiJesenja turšija u šerpi
30. okt.
Ostavljamo da se ohladi. Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru. Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana. Svakog dana turšija je sve ukusnija....
Šarena turšija u teglamaŠarena turšija u teglama
23. jul
Zalivaju se hladnom vodom koja treba da pokriva 2 - 3 prsta iznad poklopčića. Nakon što voda provri "ispod ključa", računaju se 2 minute i tegle se vade sa prstohvatom ključale vode....
Brza turšija u buretuBrza turšija u buretu
04. sep.
Povrće se sipa. Nemojte ga kuvati ili sterilisati. Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana. Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
Mešana Turšija u TeglamaMešana Turšija u Teglama
26. dec.
Povrće dobro operemo i šargarepu isečemo na kolutove, a sve ostalo na sitno. Mešamo ih u velikom kontejneru, promešamo i punimo u tegle. Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo...
Slana turšija u buretuSlana turšija u buretu
11. avgust
Očistite povrće i po želji da nasecite na krupne komade. Poređajte povrće u bure i dodajte 30-40 g soli na 1 kg povrća. Dolijte vodu do vrha bureta i zatvorite ga. Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom....
Seoska turšija u buretuSeoska turšija u buretu
16. avgust
1
Na dno bureta se sipa so i lepo se pokvasi sirćetom. Prvo se stavlja šargarepa, ako je sitna ne seče se, a ako je krupnija seče se na dva dela. Karfiol se deli na velike ružice i dodaje u šargarepu u buretu....
Turšija u plastičnim bocamaTuršija u plastičnim bocama
25. nov.
Da bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?
11. feb.
Supe i čorbe delimo na one od povrća, mesa i ribe. U većini slučajeva pripremamo vrstu supe prema sezoni. Najpopularnije vrste supa i čorba su supe i čorbe sa ćufticama, pileća supa, čorba od pasulja, čorba od sočiva...
Konzervans za turšiju - kada i koliko?Konzervans za turšiju - kada i koliko?
09. feb.
Vreme kada treba da se izvrši sam proces prekidanja fermentacije je to kada je turšija dobila ukus koji nam se dopada....
Turšija za šijuTuršija za šiju
12. nov.
Dobro se promeša sve. Ovako povrće treba da stoji 24 sata uz povremeno mešanje. Gotova turšija se sipa u oprane i osušene tegle i preostala marinada se sipa u tegle podjednako....
Turšija od dženarikaTuršija od dženarika
02. jul
Teglu zatvaramo poklopcima i okrećemo da se zapečati. Dobija se ukupno 5 tegli turšije od dženarika....
Turšija od dženarikeTuršija od dženarike
09. jul
Dženarike operite i ostavite da se osuše....
Turšija od bamijeTuršija od bamije
26. sep.
Salamuru zagrejte da proključa i vruću je sipajte u tegle. Zatvorite tegle, okrenite ih poklopcima na dole i ostavite. Po želji, možete da tegle prokuvate oko 5 minuta, ali će tada bamija omekšati....
Turšija od karfiolaTuršija od karfiola
18. nov.
Turšija se zatvara poklopcima. Prvih 7 dana tegle se okreću svaki dan, a posle deset dana potpuno je spremna za konzumaciju....
Obična mešana turšija u buretuObična mešana turšija u buretu
13. avgust
Pripremite salamuru, ona je najvažniji detalj u pripremanju turšije. Izmerite 10 l vode u posudu, izmerite 400 g soli, dodajte je u vodu i mešajte da se potpuno rastvori....
Turšija s karfiolom i šargarepomTuršija s karfiolom i šargarepom
20. sep.
Sipa se sirće do donje crte dodaje se so i šećer i dopunjava se do gornje ivice vodom. Zatvara se poklopcem i ostavlja da se ukiseli. Brza turšija i lagana za pripremu....
Kelek turšija od lubeniceKelek turšija od lubenice
02. dec.
Ova turšija od lubenica je kao kiseli krastavčići - samo bez luka u receptu....
Carska turšija sa aspirinomCarska turšija sa aspirinom
27. feb.
Okrenite naopako i ostavite da se ohladi. Čuvajte na hladnom mestu....
Grčka turšija sa lukomGrčka turšija sa lukom
15. feb.
Marinada koja se pravi od 1 1/2 šolje vode i 1 1/2 šolje sirćeta, ulja, šećera, soli, vri i ostavlja se da se ohladi....
Brza turšija sa karfiolomBrza turšija sa karfiolom
07. nov.
Sutradan se domaća turšija okreće poklopcem na gore. Tako se radi deset dana, nakon čega je turšija sa karfiolom spremna za konzumaciju....
Turšija od zelenog paradajzaTuršija od zelenog paradajza
11. nov.
Zatim čuvajte turšiju na hladnom mestu. Turšija od zelenog paradajza je spremna....
Turšija od divljih krušakaTuršija od divljih krušaka
09. sep.
Samo da dodam, tegla nije dobro zatvorena tokom fermentacije. Postavlja se gaza ili papir. Turšija od divljih krušaka je odlično meze za rakiju....
Grčka turšija sa maslinamaGrčka turšija sa maslinama
09. jun
Nema potrebe da kuvate grčku turšiju. Može se konzumirati za nedelju dana. Grčka turšija sa maslinama ni po čemu ne odstupa od bilo koje druge turšije....
Turšija sa kiselim paradajzomTuršija sa kiselim paradajzom
23. nov.
Turšija će biti gotova za 3-4 nedelje. Turšiju sa kiselim paradajzom ćete jesti sa apetitom, dok se ne potroši!...