Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jesenja turšija u šerpiOstavljamo da se ohladi.
Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru.
Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana.
Svakog dana turšija je sve ukusnija....
30. okt.
Šarena turšija u teglamaZalivaju se hladnom vodom koja treba da pokriva 2 - 3 prsta iznad poklopčića.
Nakon što voda provri "ispod ključa", računaju se 2 minute i tegle se vade sa prstohvatom ključale vode....
23. jul
Brza turšija u buretuPovrće se sipa. Nemojte ga kuvati ili sterilisati.
Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana.
Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
04. sep.
Mešana Turšija u TeglamaPovrće dobro operemo i šargarepu isečemo na kolutove, a sve ostalo na sitno.
Mešamo ih u velikom kontejneru, promešamo i punimo u tegle.
Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo...
26. dec.
Slana turšija u buretuOčistite povrće i po želji da nasecite na krupne komade. Poređajte povrće u bure i dodajte 30-40 g soli na 1 kg povrća.
Dolijte vodu do vrha bureta i zatvorite ga. Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom....
11. avgust
Seoska turšija u buretuNa dno bureta se sipa so i lepo se pokvasi sirćetom. Prvo se stavlja šargarepa, ako je sitna ne seče se, a ako je krupnija seče se na dva dela. Karfiol se deli na velike ružice i dodaje u šargarepu u buretu....
16. avgust
1
Turšija u plastičnim bocamaDa bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
25. nov.
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Supe i čorbe delimo na one od povrća, mesa i ribe. U većini slučajeva pripremamo vrstu supe prema sezoni.
Najpopularnije vrste supa i čorba su supe i čorbe sa ćufticama, pileća supa, čorba od pasulja, čorba od sočiva...
11. feb.
Konzervans za turšiju - kada i koliko?Vreme kada treba da se izvrši sam proces prekidanja fermentacije je to kada je turšija dobila ukus koji nam se dopada....
09. feb.
Turšija za šijuDobro se promeša sve.
Ovako povrće treba da stoji 24 sata uz povremeno mešanje.
Gotova turšija se sipa u oprane i osušene tegle i preostala marinada se sipa u tegle podjednako....
12. nov.
Turšija od dženarikaTeglu zatvaramo poklopcima i okrećemo da se zapečati.
Dobija se ukupno 5 tegli turšije od dženarika....
02. jul
Turšija od bamijeSalamuru zagrejte da proključa i vruću je sipajte u tegle. Zatvorite tegle, okrenite ih poklopcima na dole i ostavite.
Po želji, možete da tegle prokuvate oko 5 minuta, ali će tada bamija omekšati....
26. sep.
Turšija od karfiolaTuršija se zatvara poklopcima. Prvih 7 dana tegle se okreću svaki dan, a posle deset dana potpuno je spremna za konzumaciju....
18. nov.
Obična mešana turšija u buretuPripremite salamuru, ona je najvažniji detalj u pripremanju turšije.
Izmerite 10 l vode u posudu, izmerite 400 g soli, dodajte je u vodu i mešajte da se potpuno rastvori....
13. avgust
Turšija s karfiolom i šargarepomSipa se sirće do donje crte dodaje se so i šećer i dopunjava se do gornje ivice vodom.
Zatvara se poklopcem i ostavlja da se ukiseli. Brza turšija i lagana za pripremu....
20. sep.
Kelek turšija od lubeniceOva turšija od lubenica je kao kiseli krastavčići - samo bez luka u receptu....
02. dec.
Carska turšija sa aspirinomOkrenite naopako i ostavite da se ohladi.
Čuvajte na hladnom mestu....
27. feb.
Grčka turšija sa lukomMarinada koja se pravi od 1 1/2 šolje vode i 1 1/2 šolje sirćeta, ulja, šećera, soli, vri i ostavlja se da se ohladi....
15. feb.
Brza turšija sa karfiolomSutradan se domaća turšija okreće poklopcem na gore.
Tako se radi deset dana, nakon čega je turšija sa karfiolom spremna za konzumaciju....
07. nov.
Turšija od zelenog paradajzaZatim čuvajte turšiju na hladnom mestu.
Turšija od zelenog paradajza je spremna....
11. nov.
Turšija od divljih krušakaSamo da dodam, tegla nije dobro zatvorena tokom fermentacije. Postavlja se gaza ili papir.
Turšija od divljih krušaka je odlično meze za rakiju....
09. sep.
Grčka turšija sa maslinamaNema potrebe da kuvate grčku turšiju. Može se konzumirati za nedelju dana.
Grčka turšija sa maslinama ni po čemu ne odstupa od bilo koje druge turšije....
09. jun
Turšija sa kiselim paradajzomTuršija će biti gotova za 3-4 nedelje.
Turšiju sa kiselim paradajzom ćete jesti sa apetitom, dok se ne potroši!...
23. nov.