Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirIzmešano sa kvascem, mleko se pokriva i odstoji tako sat i po vremena, nakon toga se seče čistim oštrim nožem na kvadrate i ostavlja se pokriveno još pola sata....
13. januar
Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?Postoje metode čuvanja pečurki za duže vreme, ali treba biti pažljiv kada se radi o konzerviranju. Čak i da su pečurke jestive, kada ne vodite računa o higijeni kod pripreme, možete da dobijete trovanje od njih....
30. avgust
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?Ako želite da sačuvate duže vreme svežim svoj paradajz iz bašte kada dođe hladnije vreme, možete da iščupate cela stabla paradajza i da ih okačite u podrum - paradajz će nastaviti da raste i da sazreva zbog neiskorišćenih...
29. jul
Kako da sačuvamo sveže paprike duže vreme?Druga varijanta da sačuvate njihove korisne sastojke je da ih stavite u zamrzivač....
17. april
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu.
Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
03. avgust
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da sačuvamo grašak za zimuPasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši i da se čuva duže vreme.
Grašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
21. sep.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeS vremena na vreme proveravajte jabuke i uklonite sve one koje su u međuvremenu istrulele. Prvo koristite one velike, jer one mogu postati mekše znatno ranije od onih manjih....
30. januar
Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli dužeBrokoli
Brokoli sadrži mnogo korisnih sastojaka i ako ga konzumirate redovno, pomoći će vam da se sačuvate od nekih vrsta raka. On je takođe veoma koristan za mozak i oči.
5....
01. nov.
Evo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vremeOvsene pahuljice
One vas drže sitim duže vreme, ali samo ako su kvalitetne.
Čia semenke
Namirnica budućnosti koja ima veliku hranljivu vrednost i koja će vas držati sitim duže vreme....
12. jun
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Kako čuvati praziluk duže vreme?Praziluk zauzima značajno mesto među retkim zimskim povrćem koje se jede sveže, jer ima visoku nutritivnu vrednost i prvorazredni je izvor vitamina i mikroelemenata.
Bere se u kasnu jesen, pre prvih zimskih mrazeva. Ako...
26. okt.
Kuvana marinada za turšijuAko koristite morsku krupnu so imajte u vidu da je neophodno više da se meša i više vremena da bi se potpuno istopila.
Vrela marinada se sipa preko napunjenih tegli sa trušijom....
12. mart
Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!Leto je vreme da napunite svoj organizam voćem i povrćem iz bašte ili sa pijace. Sada u izobilju ima paradajza, krastavaca, šargarepe, kupusa, paprika....
02. mart
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeAko ne jedete tokom dana postoji veća verovatnoća da doživite duboku starost i da se čak u poslednjim godinama života radujete zavidnom zdravlju. To su ustanovila osamedesetogodišnja istraživanja.
Istraživanja su sprovedena...
21. avgust
Kako da sačuvamo pečurke?Ako su pečurke zgnječene i oštećene, ne izgledaju previše ukusno i neće ostati dobre za upotrebu duže vreme.
Neke pečurke se bolje održavaju u frižideru, neke ne baš toliko dobro....
21. maj