Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Meze»Marinirane tikvice za duže konzumiranje

Marinirane tikvice za duže konzumiranje

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2414k255
Marinirane tikvice za duže konzumiranje
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
02/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Što ih duže marinirate u frižideru, budu ukusnije, da li ste zapisali"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1.500 kg
  • mirođija - 1 - 2 veze
  • beli luk - 2 glaivice
  • soja sos - 1 šoljica
  • ulje - 1 1/2 šolja
  • jabukovo sirće - 1 šolja
  • šećer - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept se preporučuju male tikvice. Isecite ih po dužini ili na krugove.

Posolite malo i ocedite višak vode.

U velikoj posudi ih prelijte soja sosom i sa oko 5 supenih kašika ulja. Dobro promešajte i ostavite da se začine oko 30 minuta.

Pecite ih na roštilju, bolje je da ne budu mnogo hrskave.

Oljuštite beli luk i isecite na kriške ili pasirajte da bi ukus bio zasićeniji. Dodajte u njega šećer. sirće, ulje i iseckanu mirođiju.

U kutiju poređajte red tikvica i prelijte marinadom - tako dok ne potrošite sastojke. Ako je potrebno možete napraviti još marinade da bi bilo dovoljno za celu količinu tikvica.

Poklopite i čuvajte u frižideru.

Ovako marinirane tikvice su jedinstveno meze za rakiju ili prilog uz jela.

Što se duže marinuju, budu ukusnije.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: