Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Na svakoj kuglici čačkalicom po sredini napraviti šaru da dobije oblik zrna kafe. Ređati na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi....
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle procedimo i sipamo gotov napitak u flašu....
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Drvrnim štapićem proverite da li je gotovo. Kad se ohladi u plehu, prebacite ga u odgovarajući poslužavnik. Prelijte sirupom od konjaka i vode, a kad upije sirup, pospite rendanom belom čokoladom....
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Pavlaka je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kulinarstvu. Svako je koristi za pravljenje ukusnih jela. Ona nalazi primenu u pripremanju sosova, krem supa, različitih vrsta mesa i naravno - kolača. Često je u osnovi...
Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?
23. dec.
Kafa osporava prvenstvo u upotrebi sa drugim popularnim pićima. Činjenica je da većina ljudi ne može da zamisli svoj dan bez snažnog delovanja šoljice kafe da ih probudi i okrepi popodne. Ova svojstva kafe su posledica...
Kolačići u obliku kafeKolačići u obliku kafe
29. april
Prijatno uz kolačiće u obliku kafe!...
Torta sa mirisom kafeTorta sa mirisom kafe
11. jun
Kada se smesa pretvori u gust krem, dodaje se i krem sir, izmeša se. Tako je krem za kafa tortu gotov. Na dno tacne za tortu se stavlja prva kora za tortu....
Kuglof sa ukusom kafeKuglof sa ukusom kafe
28. dec.
Namazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem. U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Keks torta sa ukusom kafeKeks torta sa ukusom kafe
13. avgust
Pospite keks tortu mlevenim orasima i ostavite je minimum 12 sati u frižideru. Po želji, tortu možete dodatno da ukrasite. Keks torta sa ukusom kafe je fantastičan desert, koji će zasladiti vaš dan. Prijatno!...
Kajzerice sa prelivom od kafeKajzerice sa prelivom od kafe
25. mart
Brašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati. Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
Čokoladni tart sa aromom kafeČokoladni tart sa aromom kafe
12. okt.
2
Čokoladni tart sa aromom kafe seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti. Napomena: Šećer u prahu i brašno meriti čašom od 200 ml. Veoma ukusna poslastica. Probajte, prijatno!...
Rolat od kafe i piškotaRolat od kafe i piškota
17. dec.
Namrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije. Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte...
Torta od oraha Kafe-musTorta od oraha Kafe-mus
21. jun
Ima nežan krem od kafe, maskarponea i pavlake. Maskarpone bi moglo da se zameni kvalitetnim krem sirom u istoj količini....
Koristi od zelene kafeKoristi od zelene kafe
07. sep.
Kafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafeJednostavna čokoladna torta sa aromom kafe
05. mart
Ukrašava se po želji jednostavna čokoladna torta sa aromom kafe....
Kolač od kafe sa Maskarpone siromKolač od kafe sa Maskarpone sirom
03. feb.
Može i da se razvije i na samoj svežoj foliji pod uslovom da je dovoljno duga, kao što sam ja uradila da bi bilo lakše....
Kolač sa prelivom i aromom kafeKolač sa prelivom i aromom kafe
10. mart
U jedan dodajte 2 supene kašike kafe i promešajte. Ja sam koristila jakobs za aparat za kafu, ali ako imate instant - još bolje....
Šta je kafe Makiato?Šta je kafe Makiato?
03. dec.
Druga razlika je u tome što Late makijato ima više pene od kafe Late i služi se kao „slojeviti“ napitak, dok se sastojci Latea mešaju kada se serviraju....
Praznična čokoladna torta sa musom od kafePraznična čokoladna torta sa musom od kafe
26. januar
Vratite tortu u frižider na još sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje. Praznična čokoladna torta sa musom od kafe je gotova....
Kolač sa mlečnim prelivom i ukusom kafeKolač sa mlečnim prelivom i ukusom kafe
05. maj
Neka vam je slatko!...
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafeItalijanski kolači za kafu sa ukusom kafe
06. dec.
Prvi sastojak koji kolačićima za kafu kafe daje savršen ukus je vanila. Govorim o pravim semenkama vanile, a ne o aditivima i veštačkim ukusima koji se prodaju u kesama od 6 i 12 na pijacama....
Maska za lice sa socom od kafeMaska za lice sa socom od kafe
22. dec.
Maska za lice sa socom od kafe je čudesna!...