Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Voće koje može da izazove alergijeVoće koje može da izazove alergije
04. april
Alergija predstavlja povećanu osetljivost organizma na određene materije. Kod alergijske reakcije imuni sistem preterano reaguje na razne alergene. Danas su alergije veoma česte. Alergija na određene namirnice se...
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaTesto za pice i mekike koje može izdržati deset dana
20. maj
Sjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste. Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo....
Tinktura od propolisa - 12 bolesti koje može da izleči!Tinktura od propolisa - 12 bolesti koje može da izleči!
24. avgust
Želite jeftin način za lečenje mnogih bolesti? Odgovor je jednostavan - propolis, sastojak iz plečlarstva. On se sastruže sa ivica košnice, posle se pretopi. Sastoji se od 16 klasa organskih sastojaka koji imaju blagotvoran...
Koje čajeve možemo piti za vreme trudnoće?Koje čajeve možemo piti za vreme trudnoće?
23. dec.
Prema nekoliko istraživanja, biljni čajevi sadrže sledeće sastojke koji mogu biti sigurni za konzumiranje tokom trudnoće: Čaj od maline....
Ishrana trudnicaIshrana trudnica
25. mart
To podrazumeva da trudnica uz navedeni režim ishrane, treba da popije 2 litra vode dnevno i da šeta najmanje 1 sat dnevno.Zbog bolje iskoristljivosti hranjivih materija kao i zbog prevencije fetalnih oštećenja trudnice treba...
Koje čajeve da koristimo kod zatvora?Koje čajeve da koristimo kod zatvora?
04. mart
Zatvor je veoma čest problem, koji se može izlečiti uz upotrebu odgovarajućih čajeva. Jedan od najkorisnijih čajeva za lečenje zatvora je čaj od đumbira....
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakDa li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomak
05. april
Maslinovo ulje se uglavnom koristi u kulinarstvu, ali takođe ima veliku primenu i u kozmetici. Maslinovo ulje je idealna zamena za suncokretovo ulje, jer je voema korisno za zdravlje. Kada se koristi ujutru na prazan...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoPečeni luk može da vam spasi život! Evo kako
23. jul
Ispostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus...
Da li nas može otrovati kombinacija ribe i mlekaDa li nas može otrovati kombinacija ribe i mleka
26. feb.
Da li kombinacija ribe i mleka može biti opasna za konzumaciju ili je to smao jedan zastareli mit? Konzumacija ove dve namrinice je sporna, budući da se veliki broj ljudi žalio na želudačne probleme, nakon što su ovu kombinaciju...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke....
Limun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kakoLimun može da bude opasan po vaše zdravlje! Pogledajte kako
02. dec.
Većina nas smatra da je limun blaženstvo za naše zdravlje, kožu i kosu. E, to ustvari nije tako, ali u isto vreme ga prati mnogo neželjenih efekata. Ako konzumirate sok od limuna u velikim količinama u jednom danu,...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu krpom 5-10 minuta. 3. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri, treba da bude vrelo ali ne treba da počne da se puši....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Već znate da svaku hranu koja spada u kategoriju nezdrave hrane treba izbegavati. Dokazano je da ona ne samo da ne utoljava kvalitetno naš apetit, nego dovodi i do debljanja, utiče na našu moždanu aktivnost i čak povećava...