Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji je rok trajanja jaja?U zavisnosti od roka trajanja i kvaliteta, kokošja jaja su podeljena u 2 vrste. Prva su jaja čiji rok trajanja ne prelazi 7 dana, isključujući dan polaganja, i koja su u skladu s tim i obeležena....
03. nov.
Koji je rok trajanja kuvanih jela?Kako bi produžili rok trajanja ovom jelu, u nikakvom slučaju ga ne držite duže vreme na vatri. Čim se dobro ohladi, odmah je stavite u frižider, gde može da stoji oko 2-3 dana....
24. feb.
Koji je rok trajanja mesa iz tegle?Kod pravilne sterilizacije tegle sa mesom imaju rok trajanja preko 1 godine. Preporučuje se, ipak, da se iskoriste u okviru sledećih 3 ili 6 meseci....
01. mart
Kompot za dijabetičareSkuvajte vodu zajedno sa začinima i zaslađivačem. Nakon toga sklonite štapiće cimeta.
Voće se očisti, iseče, napune se tegle i preliva vrelim sirupom.
Zaklapa se i sterilizuje 15 minuta....
08. april
Koliki je rok trajanja želatinaPakovanje proizvoda je veoma važno za rok trajanja. Ako je lomljiv, papirnat, želatin će apsorbovati mirise i vlagu. Gusto kvalitetno pakovanje štiti proizvod od spoljašnjih uticaja i produžava mu rok trajanja....
03. feb.
Rok trajanja kuskusaKuskus su mala sušena zrna testa, koja se moraju kuvati pre konzumiranja. Kuskus spada u grupu testenina.
Obično se priprema pomoću posebne tehnologije od tvrde pšenice ili pšeničng griza. U nekim oblastima, može...
03. dec.
Kompot od kivijaKuvaju se toliko jer je to tropsko voće i iziskuje toliko vremena, da bi mogao da se dobije sok kako treba.
Voda u posudi treba da prekriva tegle....
15. april
Kompot od višnjePlodove za kompot operite hladnom vodom i uklonite drške (sačuvajte ih i osušite - od njih možete praviti čaj kod kamena u bubregu)....
11. jul
Kompot od kupinaOčistimo i dobro operemo kupine.
Stavljamo ih u teglu, u svaku teglu stavljamo po 6 supenih kašika šećera.
Prelivamo ih vodom i kad ona provri sačekamo oko 15 minuta da se sterilizuju tegle.
Nakon toga ih vadimo...
04. april
Kompot od trešanjaTrešnje očistite i uklonite im drške.
Napravite sirup od šećera i vode, dovoljno za tegle koje imate.
Toplom šećernom sirupu dodajte limuntus.
Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup...
06. jul
Kompot od lubeniceVoda treba da je 100 ml jer će sama lubenica da pusti sok - inače će tegla da eksplodira.
Nakon toga tegle se okreću poklopcima na dole i ostavljaju se tako 72 sata da se sve pomeša sa šećerom....
20. april
Kompot od grožđaPrelijte vrelim sirupom, zatvorite brzo poklopcem i sterilišite 10-15 minuta tegle s kompotom....
27. jun
Kompot od dženarikaOperite dženarike i po želji izavdite koštice. Možete ih ostaviti cele. Napunite tegle voćem do oko 2 prsta ispod ruba tegle.
U svaku teglu stavite struk rozetle. Napunite tegle toplim šećernim sirupom (od vode i šećera...
05. jun
Kompot od kajsijaOperite kajsije, osušite, podelite na dva dela i izvadite koštice. Napunite tegle njima, u teglu ide 1/2 kg. Sipajte nekoliko orašastih plodova iz koštica kajsije.
Pripremite ugrejan preliv od vode i šećera - da teglu...
05. jun
Kompot od višanjaDobro operite višnje i rasporedite u pripremljene tegle. Voće treba da bude oko 3/4 tegle.
Sipajte po 6 supenih kašika šećera u tegle, po želji nekoliko karamfilića i napunite mlakom vodom. Zatvorite tegle i stavite da...
20. maj
Kompot od ribizliRasporedimo ribizle u tegle za kompot od 800 ml, dodajemo na teglu po pet kašika šećera, dolivamo vodom i zatvorimo.
Tegle se sterilišu 10 minuta....
31. jul
Kompot od malinaOperite maline i stavite ih u tegle. Prelijte ih vrućim sirupom od vode i šećera i zatvorite poklopce na teglama.
Sterilišite 15 minuta, a zatim okrenite tegle sa poklopcem nadole....
01. maj
Kompot od šljivaKada provri ostaviti da vri pola sata, zatim skinuti sa vatre i ostaviti tegle sa kompotom od šljiva u toj vodi do sutradan da se potpuno ohlade....
22. jul
Kompot od smokavaTegle sa kompotom izvadite i okrenite ih poklopcima na dole dok se kompot od smokava potpuno ne ohladi....
30. sep.
Kompot od jabukaTegle sa kompotom od jabuka zatvoriti i staviti u rernu, uključiti prvo na pedeset stepeni deset minuta zatim pojačati na sto stepeni i tako pola sata, zatim isključiti rernu i ne otvarati je, ostaviti preko noći tegle da...
12. sep.