Kuskus su mala sušena zrna testa, koja se moraju kuvati pre konzumiranja. Kuskus spada u grupu testenina.
Obično se priprema pomoću posebne tehnologije od tvrde pšenice ili pšeničng griza. U nekim oblastima, može se naći kuskus, napravljen od mlevenog ječma ili prosa.
Kao i ostale sušene testenine i kuskus, je dobar za upotrebu godinu dana od dana proizvodnje.
Taj period mora biti jasno i nedvosmisleno označen na ambalaži. Međutim, kao i druge vrste sušenih testenina, kada se pravilno skladištite, možete ga koristiti i nakon tog vremena.
Naravno, pre nego što počnete da ga kuvate, morate ga pažljivo pogledati kako biste bili sigurni da u njemu nema štetočina. Takođe je dobro da ga pomirišete zbog mogućnosti neprijatnog mirisa.
Kada jednom skuvate kuskus, od njega možete napraviti ukusnu Salatu od kuskusa ili Kuskus sa povrćem.
Komentari