Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krhka svinjska džigericaDžigerica se iseče na kriške koje se natope u svežem mleku. Ostavite da odstoje 1-2 sata.
Iseče se luk. Izdinstajte u pola masnoće dok ne postane zlatast. Džigerica se kuva obavezno pod poklopcem....
21. sep.
Pržena svinjska džigericaKada omekša dodati džigericu oceđenu od mleka. Mešati i upržiti.
Naliti vinom i ostaviti jelo da se krčka na umerenoj vatri, dok džigerica ne bude gotova. Servirati uz pirinač....
08. feb.
Pohovana svinjska džigericaPosolite džigericu i potopite u smesu.
Pržite sa svih strana u ugrejanom maslacu. Kad izvadite iz masti, stavite na ubrus da se ocedi....
30. januar
Marinirana svinjska džigericaStavite svinjsku džigericu u duboku posudu sa vodom i malo sole. Ostavite na oko sat vremena da se ocedi od krvi. Nakon toga izvadite i osušite....
14. avgust
Ukusna svinjska džigericaOperite džigericu i isecite je na srednje komade. Ugrejte ulje i dinstajte luk. Dodajte svinjsku džigericu i izrendan beli luk. Dobro promešajte.
Dodajte paprike i pormešajte....
06. sep.
Svinjska džigerica na žaruIsecite džigericu na ivice - sa malim naklonom noža na komade debljine oko 1 cm, posolite.
Pripremite samo žar od drveta. Namažite roštilj slaninom i stavite džigericu.
Pecite sa obe strane....
06. dec.
Svinjska džigerica sa zeljemSvinjsku džigericu operemo, isečemo na dva dela po sredini.
Stavljamo na vatru šerpu sa vodom, kad provri stavljamo džigericu u vodu 7-8 minuta, on će promeniti boju....
18. mart
Svinjska džigerica u pavlaciKada džigerica omekša, dodati razmućenu kiselu pavlaku, izmešati i ostaviti da se krčka još petnaestak minuta na tihoj vatri.
Pirinač obariti i posoliti....
22. avgust
Svinjska džigerica sa maramicomKad se džigerica zaćini uzimamo jedno parče, stavljamo čen belog luka odozgo i odsečemo toliko parče maramice, koliko da uvije džigericu. Poređajte u prethodno namazan pleh....
23. sep.
Svinjska džigerica i bubreziU vreloj i posoljenoj vodi blanširamo džigericu i bubrege.
Isečemo ih na zalogaje.
Pžimo ih u maslacu, dodajemo so, poklopimo i ostavljamo da vru 10 minuta....
23. sep.
Svinjska džigerica u folijiU činiju stavite džigericu, začine, kao i malo ulja, pa sve to promešajte da se lepo sjedini.
Aluminijumsku foliju isecite na kocke i u svaku sipajte po 2 kašike džigerice sa ostalim sastojcima....
07. feb.
Svinjska džigerica sa pavlakomDodajte očišćenu, opranu i isečenu džigericu. Zapržite je, dodajte dve vrste luka, pržite dok luk ne omekša.
Sipajte pavlaku, kuvajte jo 3-4 minuta, začinite solju i biberom....
17. sep.
Brza pohovana svinjska džigericaPotopite parčiće džigerice u smesu za pohovanje i pržite u zagrejanoj masti.
Pazite, zato što prska. Izvadite ih i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoce....
11. feb.
Svinjska džigerica sa prazilukomPoparimo svinjsku džigericu u vodi i izvadimo je. Isečemo je na komade. Sitno isečemo praziluk i dinstamo ga 7-8 minuta sa svinjskom mašću i malo vode....
15. jul
Može li se bundeva zamrznuti?Onda sebi zadajemo pitanje, možemo li bundevu da zamrznemo u zamrzivaču.
Da. Bundevu možemo zamrznuti i čuvati je u zamrzivaču na rok od 12 meseci....
13. nov.
Da li se može i kako zamrznuti paradajz u zamrzivaču?Povrće možete čuvati u zamrzivaču najviše godinu dana.
Ako ćete zamrznuti isečen paradajz, sorta treba da bude mesnata, sa malo vode.
Isecite ga na kriške debljine 8-10 mm....
16. feb.
Meraklijska svinjska džigerica u tiganjuSvinjska džigerica se seče na komade otprilike 2 cm, namoči se u sirćetnu vodu na otprilike 30 minuta kako bi se uklonio deo krvi....
18. april
Ukusna svinjska džigerica bez prženjaSvinjska džigerica bez prženja može se poslužiti kao glavno jelo ili meze. Ako treba, svako svoju porciju dodatno posoli, mada džigerica preuzima dosta soli od luka!
Prijatno!...
25. jul
Marinirana svinjska džigerica u tiganjuPržite džigericu dok se ne dobije zlatkasta boja. Na kraju pospite meze uz pivo solju i poslužite toplo.
Marinirana svinjska džigerica u tiganju je gotova....
06. dec.
Svinjska džigerica na seoski načinČim je svinjska džigerica polugotova, dodajte povrće isečeno na krupne parčiće (luk na debele polumesece), vino i ostavite da se dinsta, dok džigerica na seoski način na ostane samo na masnoći....
25. nov.
Svinjska džigerica pečena na lukuPripremljena svinjska džigerica se natopi nekoliko sati u hladnoj vodi zbog krvi. Ocedi se i iseče na parčiće kao šnicle, ne mnogo debele.
Luk se oljušti i iseče se na polumesece....
23. nov.
Pržena svinjska džigerica u maslacuOperemo svinjsku džigericu i isečemo je na ivice. Stavljamo je da se natopi u hladnoj vodi 15 minuta....
10. feb.
Svinjska džigerica na venecijanski načinSvinjsku džigericu operemo i osušimo. Posolimo i pobiberimo po ukusu.
U zagrejanoj masnoći zapržimo blago džigericu, dodajemo i alevu papriku, vadimo i ostavljamo na toplom da se ne ohladi....
28. januar