Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
28. sep.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaNakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
04. feb.
Pečeni klen u rerniPečeni klen se kuva trideset minuta, a poslednjih deset minuta sklanjamo foliju.
Servirajte pečenog klena u rerni sa odgovarajućim garnirungom....
12. okt.
Dinstani klen sa celeromOčišćeni i dobro oprani parčići ribe se poređaju u maslacem namazanu šerpu. Prelivaju se vodom i dodaju se isečene na parčiće šaragrepe, celer i peršun.
Posipa se solju i naprska se sirćetom. Poklapa se i ostavlja da se...
04. jul
Marinirani klen u teglamaOčistimo klena od unutrašnjosti. Odvajamo glave i repove ribe.
Operemo ribu. Sečemo je na komade debljine oko 1 prst i 1/2. Stavljamo ih u duboku posudu na dno. Pomešamo 10 delova vode i 1 deo soli i prelivamo....
02. dec.
File od klena sa božanstvenim dresingomNa njih stavljamo filee klena.
Odozgo stavljamo krišku maslaca i struk estragona. Uvijamo dobro aluminijumskom folijom kao paket i stavljamo u ugrejan gril tiganj....
13. feb.
Finese kod spremanja spanaćaSpanać je omiljena korisna namirnica. Ko ne voli špagete sa spanaćem ili pak picu sa spanaćem. Ali pre nego što ga uključimo u svoj meni, treba da znamo kako da ga upotrebimo. Koje su finese kod kuvanja spanaća?...
30. april
Specifičnosti kod spremanja prazilukaPraziluk se koristi za spremanje krem supa, raznih pečenih jela, peče se i koristi kao garnir za različite vrste mesa ili u različitim salatama....
07. feb.
Kulinarski trikovi u spremanju lukaPre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji;
- Crni luk se seče samo na kolutove;
- Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
24. mart
Trikovi kod prženja ćufticaU osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila.
Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
19. jul
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuAko još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju:
- Kada spremate sa pravim roštiljem, a ne električnim, obezbedite kvalitetna drva za vatru....
02. okt.
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviKad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još:
- greške u spremanju kiselog kupusa;
- pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju;
- kiseli kupus u teglama;
- jela sa kiselim kupusom;...
09. dec.
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomKod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju....
05. mart
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaKlasični trikovi za ublažavanje mamurluka
Tečnosti
Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....
30. mart
Trikovi kod sušenja voća u kućnim uslovimaTokom leta ima dosta voća. Ako živite na selu i imate baštu, onda možete sami ga gajite voće. Često se dešava da voća ima previše, pa onda nema vremena da se voće konzumira dok je sveže.
Poželjno je da se deo voća sačuva...
05. april
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeSvi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan.
Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
11. okt.
Klen (Cipal)Spremanje klena
Meso klena je belo i relativno suvo. Njegove osobine ukusa ni u kom slučaju ne treba da se podcenjuju. Pozitivna strana klena je što mu se kosti brzo čiste, a meso se odvaja lako....
04. sep.
Doručak kod bakeLuk se iseče tanko i beli luk se isitni. Zagrejati blago ulje i nasuti luk i beli luk.
Proprži se luk i naspe se na kolutove isečena mrkva. Posle kraćeg vremena nasuti opran mladi spanać. Koju sekundu izmešati i staviti...
01. dec.
Tajne spremanja ukusnih supaEvo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe:
- Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
29. mart
Magični napitak kod anemijeKoprivu preliti hladnom vodom, pa je ostaviti da provri i vri 5 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i ostaviti još 15 minuta. Čaj obavezno procediti kroz gazu.
Povrće oprati i očistiti, pa ga staviti u sokovnik....
21. feb.
Biljni napitak kod bronhitisaKod dece ispod 7 godina dnevna doza je pola od gore navedene (3 puta po 40 ml napitka).
Napitak servirati zaslađen medom i sa kriškama limuna....
19. feb.
Obloga kod problema sa hemoroidimaCvet lipe popatite u jednoj šolji vode 20 minuta.
Tečnost precedite i koristite kao oblogu.
Procedura se ponavlja svako veče pre spavanja, pre nego što legnete, dok se potpuno ne izečite....
12. april
Lekoviti napitak kod magarećeg kašljaDobro operite rotkvu i isecite unutrašnjost.
Prethodno potopite laneno seme u malo tople vode, izvadite i pomešajte sa medom, lepo je da odstoji bar sat vremena.
Napunite rotkvu medom i lanenim semenom - nakon nekoliko...
27. feb.
Jednostavan recept kod lenjih crevaRecept jejednostavan za pravljenje i veoma efikasan kod problema sa lenjim crevima, neredovnim odlaskom u toalet ili hroničan zatvor (konstipacija)....
07. feb.