Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana Riba»Marinirani klen u teglama

Marinirani klen u teglama

MarianaMariana
Šef kuhinje
261662k46
Marinirani klen u teglama
Fotografije: Mariana
1 / 4
02/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Omiljeno meze morskih vukova i crnog vina"

Potrebni sastojci

  • klen - 3 kg
  • voda - 10 delova
  • so - 1 deo
  • biber - po 4 - 5 zrna na teglu
  • sirće - jabukovo
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo klena od unutrašnjosti. Odvajamo glave i repove ribe.

Operemo ribu. Sečemo je na komade debljine oko 1 prst i 1/2. Stavljamo ih u duboku posudu na dno. Pomešamo 10 delova vode i 1 deo soli i prelivamo. Ribu operemo vodom.

Ribu stavljamo u posudu. Salamura treba da je prelije. Tri pita po ravno za 12 dsati da se menja salamura. Posle 12 sati ribu držimo samo u jabukovom sirćetu, ponovo koliko da pokrije ribu. Osušimo dobro u čistoj krpi. Riba reba da bude suva.

Operemo 6 telgi, kao ove na slici, u koje može da stane 500 g. Ređamo komade ribe jedno do drugog u tegle. Dodajemo po 4-6 zrna na jednu teglu. Stavljamo ulje u kaserolu na vatru da se zaprži, treba da se puši.

Skidamo ga. Ostavljamo ulje da se ohladi. Prelivamo tegle sa uljem. Dobro zatvaramo tegle sa poklopcima. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: