Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Javorov sirupJavorov sirup
27. nov.
Istorija čuva i činjenice, kao što je činjenica da je u 18. veku proizvodnja javorovog šećera gotovo prestala i drastično opala, jer je u to vreme došlo i do procvata u distribuciji i masovnom gajenju šećerne trske....
Kako se konzumira javorov sirup?Kako se konzumira javorov sirup?
16. dec.
Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu. Šta je javorov sirup Javorov sirup se pravi od slatkog soka javorovog drveta. Drvo akumulira skrob u korenu i stablima, posebno pre zime....
Javorov sirup - kap kanadskog zlataJavorov sirup - kap kanadskog zlata
22. maj
Pogledajte još: Da li je javorov sirup zdrav ili ne?...
Zdrava dijeta sa javorovim sirupomZdrava dijeta sa javorovim sirupom
22. dec.
Kada sprovodite dijetu, potreban vam je javorov sirup razreda A ili C. To je zato što je javorov sirup razreda A najbogatiji. A razlika između klase A i C sastoji se u intenzitetu ukusa, čistoći i kvalitetu zemljišta....
Zanimljive činjenice o hrani u prošlostiZanimljive činjenice o hrani u prošlosti
26. feb.
Evo nekoliko interesantnih činjenica u vezi sa hranom kroz prošlost: - U trgovinskim odnosima između stanovništva kao osnovna jedinica za razmenu se koristilo seme....
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateZanimljive činjenice o kruškama koje ne znate
14. feb.
Kruška je/zajedno sa jabukom/, jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Nije slučajno što je legendarni grčki pesnik Homer opevao kao Dar od bogova. Grčko poluostrvo Peloponez tokom II pre n. e. je nazivan zemlja krušaka...
Sirup od pomorandžeSirup od pomorandže
04. feb.
2
Sirup sipati u flaše i držati na hladnom i tamnom mestu....
Sirup od malineSirup od maline
16. jul
Skuvajte šećer sa vodom i dodajte očišćene maline. Ostavite da provri, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji 1-2 sata. Procedite i stavite sok da se kuva oko 5 minuta, sklanjajući penu redovno. Dok je još topao sipajte...
Sirup od borovnicaSirup od borovnica
21. mart
Vratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre. Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
Sirup od dženarikaSirup od dženarika
01. sep.
1
Dženarike možemo izgnječiti rukama i procediti smesu, ili možemo izvaditi voće i koristiti samo sirup. Kod drugog načina dobija se bistar sirup koji čuvamo u frižideru....
Sirup od urmiSirup od urmi
08. januar
Možete da odaberete gustinu sirupa, smanjujući ili povećavajući količinu vode. Nakon što spremite čuvajte sirup od urmi u zatvorenoj posudi u frižideru....
Sirup od kopriveSirup od koprive
02. maj
Sirup od koprive je preukusan!...
Sirup od grožđaSirup od grožđa
30. april
Dobijeni sok od grožđa sipamo u kaserolu, u nju dodajemo kokosov šećer, esenciju pomorandže, javorov sirup i sok od limete. Dobro izmešamo sve sastojke na srednjoj temperaturi dok se šećer ne istopi....
Sirup od kupinaSirup od kupina
24. sep.
Nakon toga sipajte sirup u male flaše i odmah ih zatvorite. Čuvajte sirup na prohladnom, tamnom i suvom mestu....
Sirup od zoveSirup od zove
18. maj
Domaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše. Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi. Prijatno!...
Sirup od šipurkaSirup od šipurka
29. jul
Dobijamo sirup od šipurka, rasporedimo ga u tamne flaše i poklapamo. Voćni sirup sterilizujemo 10 minuta....
Sirup za tulumbeSirup za tulumbe
25. maj
Ostavite sirup da vri nekoliko minuta. Nakon toga ga procedite i ohladite. Dok su još vruće tulumbe potopite ih u ohlađeni sirup....
Sirup od jagodaSirup od jagoda
21. mart
Jagode očistite od petiljki i lepo operite u hladnoj vodi. Ubacite u odgovarajući lonac pa propasirajte štapnim mikserom, tako da dobijete gustu kašu. U kašu sada dodajte 500 grama šećera i promešajte, pa dodajte limuntus...
Sirup od trešnjeSirup od trešnje
12. feb.
Budući da je količina mala, sirup je za direktnu konzumaciju. Razredi se vodom u proporcijama po vašoj želji i servira se sa kockama leda....
Sirup od riblizleSirup od riblizle
03. jul
Sipajte vrući domaći sirup u sterilisane posude i zatvorite poklopcima. Od ovih namirnica dobićete oko 500 ml sirupa od ribizle....
Sirup od ribizleSirup od ribizle
23. jul
Stavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku kiselinu. Nakon 3-4 minuta sklonite sirup sa vatre u isipajte ga u suve i zagrejane flaše....
Sirup od menteSirup od mente
10. jul
Dobijeni sirup sipajte u staklene flaše sa poklopcima i čuvajte u frižideru. Poslužite razređen sa gaziranom ili mineralnom vodom, kockicama leda, listovima mente i kriškom limuna. Sirup od mente je gotov....
Sirup od višnjeSirup od višnje
04. jul
Sirup od višnje isipajte u flaše i zatvorite. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu....
Sirup od trešanjaSirup od trešanja
29. jun
Kuvamo sirup dok se šećer ne rastopi, penu koja se stvara skidamo rešetkastom kašikom. Pre nego što skinemo sa vatre, dodajemo limuntus. Sipamo vreo sirup u flaše, zatvaramo i stavljamo na hladno....
Sirup od matičnjakaSirup od matičnjaka
29. jun
Druga varijanta da sterilizujete 5 minuta sa poklopcem - tako ćete imati konzervisan sirup tokom cele godine. Razeđen sa sodom ili vodom je veoma osvežavajuć napitak tokom leta!...