Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Javorov sirupIstorija čuva i činjenice, kao što je činjenica da je u 18. veku proizvodnja javorovog šećera gotovo prestala i drastično opala, jer je u to vreme došlo i do procvata u distribuciji i masovnom gajenju šećerne trske....
27. nov.
Kako se konzumira javorov sirup?Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu.
Šta je javorov sirup
Javorov sirup se pravi od slatkog soka javorovog drveta. Drvo akumulira skrob u korenu i stablima, posebno pre zime....
16. dec.
Zdrava dijeta sa javorovim sirupomKada sprovodite dijetu, potreban vam je javorov sirup razreda A ili C. To je zato što je javorov sirup razreda A najbogatiji. A razlika između klase A i C sastoji se u intenzitetu ukusa, čistoći i kvalitetu zemljišta....
22. dec.
Zanimljive činjenice o hrani u prošlostiEvo nekoliko interesantnih činjenica u vezi sa hranom kroz prošlost:
- U trgovinskim odnosima između stanovništva kao osnovna jedinica za razmenu se koristilo seme....
26. feb.
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateKruška je/zajedno sa jabukom/, jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Nije slučajno što je legendarni grčki pesnik Homer opevao kao Dar od bogova.
Grčko poluostrvo Peloponez tokom II pre n. e. je nazivan zemlja krušaka...
14. feb.
Sirup od malineSkuvajte šećer sa vodom i dodajte očišćene maline. Ostavite da provri, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji 1-2 sata.
Procedite i stavite sok da se kuva oko 5 minuta, sklanjajući penu redovno.
Dok je još topao sipajte...
16. jul
Sirup od borovnicaVratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre.
Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
21. mart
Sirup od dženarikaDženarike možemo izgnječiti rukama i procediti smesu, ili možemo izvaditi voće i koristiti samo sirup.
Kod drugog načina dobija se bistar sirup koji čuvamo u frižideru....
01. sep.
1
Sirup od urmiMožete da odaberete gustinu sirupa, smanjujući ili povećavajući količinu vode.
Nakon što spremite čuvajte sirup od urmi u zatvorenoj posudi u frižideru....
08. januar
Sirup od grožđaDobijeni sok od grožđa sipamo u kaserolu, u nju dodajemo kokosov šećer, esenciju pomorandže, javorov sirup i sok od limete.
Dobro izmešamo sve sastojke na srednjoj temperaturi dok se šećer ne istopi....
30. april
Sirup od kupinaNakon toga sipajte sirup u male flaše i odmah ih zatvorite. Čuvajte sirup na prohladnom, tamnom i suvom mestu....
24. sep.
Sirup od zoveDomaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše.
Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi.
Prijatno!...
18. maj
Sirup od šipurkaDobijamo sirup od šipurka, rasporedimo ga u tamne flaše i poklapamo.
Voćni sirup sterilizujemo 10 minuta....
29. jul
Sirup za tulumbeOstavite sirup da vri nekoliko minuta. Nakon toga ga procedite i ohladite.
Dok su još vruće tulumbe potopite ih u ohlađeni sirup....
25. maj
Sirup od jagodaJagode očistite od petiljki i lepo operite u hladnoj vodi.
Ubacite u odgovarajući lonac pa propasirajte štapnim mikserom, tako da dobijete gustu kašu.
U kašu sada dodajte 500 grama šećera i promešajte, pa dodajte limuntus...
21. mart
Sirup od trešnjeBudući da je količina mala, sirup je za direktnu konzumaciju. Razredi se vodom u proporcijama po vašoj želji i servira se sa kockama leda....
12. feb.
Sirup od riblizleSipajte vrući domaći sirup u sterilisane posude i zatvorite poklopcima.
Od ovih namirnica dobićete oko 500 ml sirupa od ribizle....
03. jul
Sirup od ribizleStavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.
Nakon 3-4 minuta sklonite sirup sa vatre u isipajte ga u suve i zagrejane flaše....
23. jul
Sirup od menteDobijeni sirup sipajte u staklene flaše sa poklopcima i čuvajte u frižideru.
Poslužite razređen sa gaziranom ili mineralnom vodom, kockicama leda, listovima mente i kriškom limuna.
Sirup od mente je gotov....
10. jul
Sirup od višnjeSirup od višnje isipajte u flaše i zatvorite. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu....
04. jul
Sirup od trešanjaKuvamo sirup dok se šećer ne rastopi, penu koja se stvara skidamo rešetkastom kašikom.
Pre nego što skinemo sa vatre, dodajemo limuntus.
Sipamo vreo sirup u flaše, zatvaramo i stavljamo na hladno....
29. jun
Sirup od matičnjakaDruga varijanta da sterilizujete 5 minuta sa poklopcem - tako ćete imati konzervisan sirup tokom cele godine.
Razeđen sa sodom ili vodom je veoma osvežavajuć napitak tokom leta!...
29. jun