Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta znači oklopljena (bronirana) kafa?Šta znači oklopljena (bronirana) kafa?
30. april
Za ljubitelje kafe, ispostavlja se da je ona savršen početak dana. Međutim, nije slučajno što se konzumira ujutru pre doručka. Stimuliše metabolizam i poboljšava nivo energije u telu. Postoje različiti recepti i opcije...
Mafini DugaMafini Duga
02. januar
2
Mafini Duga su gotovi....
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Kafa Arabika - šta treba da znamo?
25. jul
Skoro svima nam je potrebno brzo buđenje ujutru i nalet energije, uz uživanje u šoljici aromatične kafe. Bilo u obliku espresa, kapučina, latea ili ledene kafe. Nezavisno od toga da li ste ga zasladili ili ste dodali...
Kafa Robusta - šta treba da znamoKafa Robusta - šta treba da znamo
25. jul
Da li ste se ikada zapitali šta je prva stvar koju obično uradite čim otvorite oči? Pa, možda je prva stvar da proverite vreme ako niste unapred podesili alarm. Ali odmah nakon toga, verovatno biste krenuli u kuhinju da napravite...
Patišpanj rolat DugaPatišpanj rolat Duga
21. sep.
Dekorišemo patišpanj rolat Duga po želji. Ja sam rolat namazala plavim kremom da izgleda kao nebo....
Žele krem DugaŽele krem Duga
23. maj
Za pripremu krema potrebno je da pripremite 10 praznih kupica. Sok od kompota treba da bude svetle boje. U maloj šerpi ugrejte sok od kompota. Dodajte vanilu i sklonite sa vatre. U drugu posudu sipajte mleko i ugrejte...
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
U galeriji iznad ćete naći veliki broj aditiva i šta oni znače, po grupama. Čitajte etikete i procenite da li neki aditiv može biti potencijalno opasnan po vaše zdravlje i naročito zdravlje vaše dece....
KafaKafa
03. avgust
Zanimljiva činjenica je da se u svetu popije oko 400 milijardi šolja kafe - kao sirovina na svetskom nivou jedino nafta ima veći ekonomski značaj. Etiopljani kafu koriste još od davnina....
Šta je to kratka kafa?Šta je to kratka kafa?
18. jun
To znači da se za nju koristi 14 g mlevene kafe. Suprotna kratkoj kafi je duga kafa, koja se naziva lungo....
Šta znači sotiranjeŠta znači sotiranje
25. mart
Sotiranje na francuskom znači skakati, zbog pokreta, koji se dobija dok se sotira. Sotiranje je tehnika pripreme hrane, kod koje se koristi mala količina masti, ali temperatura ringle treba da bude mnogo visoka....
Šta znači toping?Šta znači toping?
05. januar
Često možete da čujete da se neki desert poslužuje sa ukusnim topingom od čokolade ili da će brokoli i krompir sa čedrom biti još neodoljiviji, ako se posluže sa topingom od pavlake. Ali, šta je to toping, kada se i gde...
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji. Odakle potiče ovaj naziv? Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Kafa DalgonaKafa Dalgona
27. dec.
Sipati u posudu šećer (ako ne volite slatku kafu, smanjite količinu), kafu i toplu vodu. Mutite sastojke mikserom 3-5 minuta dok se ne dobije kremasta smesa. U čašu u kojoj želite da poslužite kafu Dalgona najpre sipajte...
Kafa dominikanaKafa dominikana
12. avgust
U široku čašu sipajte tamni dominikanski rum, dodajte grudvice smeđeg šećera i mešajte intenzivno dok se ne istopi. Sipajte kafu u šolju i na kraju dodajte pavlaku i po želji led - 2-3 kocke. Može se poslužiti topla...
Irska kafaIrska kafa
01. dec.
Zagrejte blago čašu sa nogicom. Pomešajte viski, kafu i šećer i sipajte ih u čašu. Odozgo garnirajte blago umućenom pavlakom. Prijatno uz irsku kafu!...
Vijetnamska kafaVijetnamska kafa
28. feb.
Prvo skuvamo kafu. Najbolje je da se kuva u džezvi. Maslac pomešamo sa kondenzovanim mlekom i žumancem. Sve ovo mutimo u vazdušastu penu. Dodajemo malo kafe i ponovo mutimo. Vijetnamsku kafu poslužujemo tako...
Arapska kafaArapska kafa
21. jun
Stavite vodu da se zagreva na šporetu u posudi i neposredno pre ključanja stavite sve sastojke u vodu. Skuvajte kafu tako što je prokuvate nekoliko puta, skidajući je sa vatre svaki put kada dođe do ivice posude. Sipajte...
Kafa ŠokKafa Šok
18. okt.
Pomešaju se voda i kafa i zagrevaju se 2 minuta na 400 B. Mleko se izmeša sa konjakom i dodaje se u zagrejanu tečnost. Servira se sa komadićima mlečne čokolade....
Kafa VenecuelaKafa Venecuela
12. jun
Žumance, šećer i kondenzovano mleko umutite i zagrejte u mikrotalasnoj na minut i po na jačini 180W. Za vreme zagrevanja i na samom kraju smesu dobro promešajte. Promešajte kafu i vodu i zagrejte sve na 2 i po minuta...
Kafa lateKafa late
26. feb.
Ugrejati mleko i skinuti sa vatre pre nego što dođe do tačke ključanja. Dodati šećer i mešati električnom mutilicom za kafu. Pripremiti espresso sa vodom. Umutiti mleko mikserom bar 3 minuta. Uliti espreso u mleko...
Sorbe kafaSorbe kafa
14. feb.
Za pravljenje ovog sorbea potreban nam je blender, multipraktik ili uređaj sličan Nutri Buletu koji može da samelje led. Stavljamo u posudu od uređaja led, kondenzovano mleko i kašičicu kafe, zatvaramo dobro i uključujemo...
Rimska kafaRimska kafa
06. maj
Skuvajte dve šolje jake espreso kafe i sačuvajte ih tople. Umutite žumanca sa šećerom veoma dobro, dok se ne dobije vazdušast krem. Dolijte espreso uz neprestano mućenje. Rasporedite rimsku kafu u šolje i garnirajte...
Kakao kafaKakao kafa
15. feb.
1
U posudicu stavite šećer, kakao i kafu, dodajte malo vode uzmite mikser za kafu pa izmiksajte dok se ne stvori pena. Prokuvajte mleko, naspite kakao sa kafom u mleko, pa opet sve izmiksajte 2 -3 minuta dok ne postane penasto...