Način pripreme
Kremasta bundeva, slani feta sir i hrskave kore se kombinuju da bi se napravila savršena slana pita od bundeve.
Bundevu operite, osušite, uklonite semenke i isecite na male komadiće. Očistite i iseckajte luk i beli luk. Oljuštite đumbir i takođe ga iseckajte.
U šerpi zagrejte ulje, prodinstajte luk, beli luk i đumbir, dodajte bundevu i prodinstajte. Deglazirajte vinom i ostavite da se malo smanji. Zalijte bujonom, posolite i pobiberite i ostavite da se krčka oko 20 minuta dok bundeva ne omekša.
Smesu izgnječite u pire i obilno začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Uklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Zagrejte rernu na 220 stepeni - gornji i donji grejač.
Na radnu površinu stavite koru i preklopite je jednom tako da se testo udvostruči. Po vrhu premažite pire od bundeve, pospite izmrvljenom fetom i uvijte u tanak rolat ili oblik po želji, na primer u paketiće.
Na isti način punite i ostale kore kako biste formirali pite od bundeve. Stavite sve rolnice na nauljeni pleh. Tanko se premazuju otopljenim maslacem.
Pospite kuminom ako imate (ja sam ovaj put izostavila) i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta dok porumene slane pite od bundeve.