Mladi krompir iz rerne sa začinima

04/07/2018
"Bez prženja, ali sa istim veličanstvenim ukusom - aromatičan mladi krompir iz rerne za vašim omiljenim začinima "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - oko 1 kg
  • maslinovo ulje - 5 supeih kašika
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • šarena so - 2 kašičice
  • mirođija - iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operite tekućom vodom. Nije potrebno da ga ljuštite, kora mladog krompira je veoma tanka o dovoljno je da se samo opere. Stari krompir se obavezno prethodno ljušti.

Stavite u pleh za pečenje, ako je potrebno, u zavisnosti od veličine možete iseći na pola.

Odozgo pospite maslinovim uljem i svim ostalim sastojcima i 1 supenom kašikom vode. Mešajte rukom da mogu začini ravnomerno da se rasporede.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i stavite pleh.

Nakon oko pola sata krompir će dobiti zlatnu koricu, mirisaće ukusno i gotov je za konzumiranje.

Izvadite i pospite iseckanom mirođijom.

............................

Krompir je omiljeni mnogim ljudima na svetu, skoro svi vole da ga jedu. Zato je i recept "Krompir iz rerne" tolik ovažan i obavezan svim početnicima u kauhinji. Nezavisno od toga dali su mladi ili stari, recept je jedan, jedino prilikom ripreme starog krompira je potrebno više vremena da se odvoji kora.

Mladi krompir je hit leta i razloga su dva - oni su mnogo ukusni i brzo i jednostavno se pripremaju. To znači da početnik obavezno treba da se uključi u kuhinju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar