Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa svežim začinima iz rerne

Ćuftice sa svežim začinima iz rerne

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Ćuftice sa svežim začinima iz rerne
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ukusne ćuftice sa puno aromatičnih začina - obevezno probajte"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • hleb - 1 kriška
  • jaje - 1 komad
  • paprika - 1 komad, pečena
  • luk - 1 struk
  • beli luk - 1 struk
  • peršun - 3 - 4 struka
  • čubar - 2 grančice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavite mleveno meso.

Ispecite jednu crvenu papriku, oljuštite je, očistite od drški i semenke, isecite na sinto, istucajte je blago i stavite u mleveno meso.

Isecite na sitno jedan struk luka i beli deo jednog struka belog luka i stavite i njih u mleveno meso.

Dodajte na sitno isečen peršun i čubar.

Pospite biberom i solju.

Natopite u vodi jednu krišku hleba bez kora, iscedite i stavite u mleveno meso.

Razbijte jedno jaje i zamesite dobro sve sastojke.

Ostavite da odstoji jedan sat da upije arome.

Od mlevenog mesa sa svežim začinima oblikujte ćuftice.

Sipajte ulje u posudu za pečenje i zagrejte ga.

U tanjir sipajte brašno i uvaljajte ćuftice sa obe strane. Poređajte ih u posudu za pečenje i stavite u rernu.

Pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta, nakon toga ih okrenite i pecite još 15 minuta.

Ćuftice sa svežim začinima iz rerne su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: