Domaće vino od dženarika

05/07/2018
"Ako imaš dženarike - piješ rakiju od dženarika "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano394
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dženarike - 10 kg
  • voda - 7 l
  • šećer - 6 kg
  • amonijum fosfat - 4 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dženarike treba da budu zrele. Odvojite od koštica i stavite u odgovarajuću posudu.

Prelijte vodom i pokrijte posudu. Nakon 2-3 dana izgnječite smesu.

Nakon toga stavite šećer - na svaki litar tečnosti po 500 g šećera-

Vino se sufiltrira sa aktivnim kvacem i ostavlja da fermentira.

Nakon fermentacije se odvaja vino.

Bistro vino sipamo u flaše. Čuvamo u hladnoj, provetrenoj prostroriji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti