bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Domaće Vino»Italijansko vino od borovnica sa mentom

Italijansko vino od borovnica sa mentom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Italijansko vino od borovnica sa mentom
04/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
25
"Znate li koliko ljubavnih priča je počelo uz čašu italijanskog vina od borovnica"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer se pomeša sa tri litra vode i skuva se šećerni sirup uz neprestano mešanje na laganoj vatri. Jednom trećinom sirupa se prelivaju listovi mente.

Kora limuna se narenda i dodaje se u mentu sa sirupom. Poklapa se poklopcem i ostavlja se da se ohladi. Preostali šećerni sirup se takođe ostavlja da se ohladi. Borovnice se operu i pasiraju se.

Pire od borovnica se stavlja u veliku flašu ili teglu, dodaje se menta i sav šećerni sirup. Meša se ili se rastrese i ostavlja se sedam dana na sobnoj temperaturi, pri čemu se rastrese svaka dva dana. Nakon toga tečnost se sipa veoma pažljivo da se ne pomeša sa talogom.

Tečnost se sipa u flaše, zatvara se čepom, u čiju je sredinu stavljeno malo gumeno crevo. Kraj creva se stavlja i teglu sa vodom i vino se ostavlja sedam dana na sobnoj temperaturi. Raspodeli se u flaše i ostavlja se tri meseca, nakon čega je spremno za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: