Italijansko vino od borovnica sa mentom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
04/11/2019
"Znate li koliko ljubavnih priča je počelo uz čašu italijanskog vina od borovnica "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer se pomeša sa tri litra vode i skuva se šećerni sirup uz neprestano mešanje na laganoj vatri. Jednom trećinom sirupa se prelivaju listovi mente.

Kora limuna se narenda i dodaje se u mentu sa sirupom. Poklapa se poklopcem i ostavlja se da se ohladi. Preostali šećerni sirup se takođe ostavlja da se ohladi. Borovnice se operu i pasiraju se.

Pire od borovnica se stavlja u veliku flašu ili teglu, dodaje se menta i sav šećerni sirup. Meša se ili se rastrese i ostavlja se sedam dana na sobnoj temperaturi, pri čemu se rastrese svaka dva dana. Nakon toga tečnost se sipa veoma pažljivo da se ne pomeša sa talogom.

Tečnost se sipa u flaše, zatvara se čepom, u čiju je sredinu stavljeno malo gumeno crevo. Kraj creva se stavlja i teglu sa vodom i vino se ostavlja sedam dana na sobnoj temperaturi. Raspodeli se u flaše i ostavlja se tri meseca, nakon čega je spremno za konzumaciju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar