Klasičan sos sa šafranom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/07/2018
"Onaj sos koji će obično pečeno meso pretvoriti u savšeno jelo za specijalne goste "
Priprema10 min.
Kuvanje19 min.
Ukupno29 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano294
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Uzmite parče aluminijumske folije i u nju stavite trakice šafrana.

2. Ugrejte posudu sa debelim dnom na umerenoj vatri i pecite šafran uvijen u foliju, kratko dok ne počnete da osećate njegov jak miris i dok ne počne da malo izlazi dim. Odmah ga izvadite i ostavite tako.

3. Rastopite maslac u maslinovom ulju na umernoj vatri i u njemu prorpžite luk šalot, isečen na tanak polumesec. Dodajte so po ukusu i kašičicu šećera, kuvajte dok se luk ne karamelizuje i dok lepo ne omekša.

4. Sipajte vino i čim se redukuje potpuno sipajte brašno i mešajte jedan minut, nakon toga, malo po malo i uz neprestano mešanje dodajte bujon.

5. Dodajte aromatični šafran i kuvajte 3-4 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne, posle mešajte još minut na izključenoj ringli.

Sos servirajte topao u društvu ribe ili mesa.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar