Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem sa sosom od paradajza

Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem sa sosom od paradajza

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem sa sosom od paradajza
Fotografije: Mariana borisova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Ako treba da jedemo samo 2 jela do kraja života, onda ćemo poručivati po dve porcije od ovih ukusnih paprika sa mlevenim mesom, pirinčem i sosom od paradajza"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 - 12 komada
  • mleveno meso - 500 g, svinjsko
  • pirinač - 110 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • kumin
  • so
  • za sos
  • paradajz - 4 - 5 komada, veliki, rendani ili gotov sos od paradajza
  • peršun
  • so
  • šećer
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite. Luk, šargarepu i beli luk sitno iseckajte.

Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Luk propržite zajedno sa šargarepom oko 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk, promešajte. Nakon jednog minuta dodajte mleveno meso, mešajte i blago pritiskajte špatulom, dok mleveno meso promeni boju i dok se ne izmrvi.

Dodajte pirinač i dobro promešajte, da se sjedini sa ostalim sastojcima. Dodajte kumin i so po želji. Sipajte 1 šolju vode i ostavite jelo da se krška, dok pirinač ne upije vodu.

U međuvremenu očistite paprike od drški i semenki.

Kada je nadev gotov, napunite paprike pomoću male kašičice. Umočite otvore apprika u malo brašna i zatvorite kolutićem krompira. Poređajte paprike u odgovarajuću tavu.

Prelijte gotovim sosom od paradajza. Ako ste koristili svež paradajz, prethodno ga narendajte. Posolite i dodajte šećer po želji. Dodajte peršun i malo ulja. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

Sos treba da pokrije paprike do pola.

Ispecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: