Način pripreme
Operite, očistite i nožem napravite male rupe po paprikama.
U kuhinjskom robotu sameljite pileće meso, tako da dobijete mleveno.
Sitno iseckajte luk i šargarepu. Propržite u malo ulja. Dodajte mleveno meso, a nakon 5 minuta - začine i sos od paradajza. Stavite pirinač i pržite nekoliko minuta.
Isključite vatru i napunite paprike. Poređajte u ekspres lonac. Preko svake paprike posipajte malo brašna. Zatvorite paprike.
Sipajte vodu, a zatim stavite jedan mali tanjir preko njih. Sačekajte da proključa i poklopite. Čim počinje da izlazi para, kuvajte 15-20 minuta.
Napravite sos, tako što ćete umutiti dva žumanceta, kiselo mleko i brašno pomoću žice.
Sačekajte da para izađe iz lonca i otvorite.
Dodajte sos i vratite na ringlu još 5 minuta.